Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μπιρμπίλη : Μεγάλη πρόκληση ο νόμος για τις περιοχές Natura.

11 Mαρτίου 2011.
«...Είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και στη ζωή μου δεν μετανιώνω για ό,τι έχω κάνει, μετανιώνω για ό,τι δεν έχω κάνει. Θα είμαι υπουργός, όσο μπορώ να περάσω αυτές τις πολιτικές, που δεν είναι προσωπικές, είναι πολιτικές όλης της κυβέρνησης», επισήμανε σήμερα, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στονραδ. σταθμό Real Fm....
***Ανάλογη δήλωση είχε κάνει και χθες στον Flash...

...Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις ζώνες Natura, η υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για ανάμεικτα συναισθήματα σε ό,τι έχει να κάνει με τις αντιδράσεις, που προκάλεσε, τονίζοντας ότι «σήμερα, που έχω φύγει από την ένταση των τελευταίων ημερών και βλέπω τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα, η μεγάλη εικόνα είναι θετική. Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, στο συγκεκριμένο άρθρο που επικεντρώθηκε η κριτική και αδίκησε τις υπόλοιπες διατάξεις η Βουλή ψήφισε με τόλμη, προφανώς η αρχική πρόταση ήταν πολύ πιο τολμηρή, αλλά νομίζω ότι το συνολικό νομοσχέδιο, κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά, για την προστασία αυτών των περιοχών, που προστατεύονται όχι μόνον από το δικό μας δίκαιο, αλλά και από το ευρωπαϊκό» .
...Χαρακτήρισε το Ελληνικό ως «το μεγαλύτερο, το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή, οικόπεδο συνολικά στον ευρωπαϊκό χώρο», τονίζοντας ότι «πρέπει να το αξιοποιήσουμε, και για την εθνική μας οικονομία, όχι για ένα εισόδημα που θα μπει μία και καλή στο ταμείο και από εκεί και πέρα θα ξεχάσουμε την αξιοποίησή του» . Η κ. Μπιρμπίλη επισήμανε ότι πρέπει το Ελληνικό να έχει χρήσεις, που και θα προσελκύουν κόσμο και θα το κάνουν βιώσιμο στην ολότητά του και στη διάρκεια του χρόνου.

«...Πιστεύω, επειδή είμαστε σε μία πολύ έντονη συζήτηση μέσα στην κυβέρνηση και πολύ γόνιμη και δημιουργική, ότι θα βρούμε αυτή τη χρυσή τομή. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει συνολικά ένα σχέδιο, το οποίο και θα ανακουφίζει το λεκανοπέδιο και θα αυξάνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Αθήνας, πόλης που είναι αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό -παρόλο που συχνά την προσπερνούν οι επισκέπτες- και θα συμβάλει στο πρόβλημα, που έχει σήμερα η οικονομία μας» .

...Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η υπουργός σημείωσε: 
...«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις μεγάλοι στόχοι στο υπουργείο. 
...Ο πρώτος είναι η αλλαγή στο μείγμα του καυσίμου, η οποία θα γίνει σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στάδιο και αυτό έχει να κάνει και με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. 
...Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι η υποχρέωση που έχουμε να ανοίξουμε την αγορά στο θέμα του λιγνίτη, στο καύσιμο λιγνίτης, και...
...O τρίτος μεγάλος στόχος είναι να βάλουμε περισσότερους ‘παίκτες’ στην αγορά ενέργειας, ‘παίκτες, που θα είναι βιώσιμοι και θα έχουν ίσους όρους και ίση αντιμετώπιση, όπως έχει και η μεγάλη δημόσια επιχείρηση, που λέγεται ΔΕΗ. Θα πρόσθετα και έναν τέταρτο στόχο, να διατηρήσουμε την πολύ σημαντική θέση της ΔΕΗ όχι μόνο στον ελληνικό χώρο, αλλά να την κάνουμε περισσότερο εξωστρεφή με έναν συγκεκριμένο ρόλο, που θα μπορούσε να παίξει στη νοτιοανατολική Ευρώπη...» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: