Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αντίθετη η ΑΔΕΔΥ με τη μελέτη για τους μισθούς στο Δημόσιο.

2 Μαρτίου 2011.
Σε νέες μισθολογικές απώλειες οδηγεί η «Μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο», υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ. Ως δικαίωση των θέσεων της, θεωρεί η ΑΔΕΔΥ τα συμπεράσματα της «Μελέτης για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο», η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.


...Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει, ότι η μελέτη καταρρίπτει τον «μύθο» περί υψηλής συνολικής μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο Τομέα και αναφέρει ότι έχει έγκαιρα διατυπώσει τις θέσεις της για ένα Νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο Τομέα, που μπορεί να συμβάλλει στην αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
...Η «νομιμοποίηση» των ήδη υφιστάμενων περικοπών στο Δημόσιο και οι νέες μειώσεις των ήδη χαμηλών αποδοχών οδηγούν, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, σε ακόμη δυσμενέστερη εισοδηματική θέση τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήδη μετρούν απώλειες που φτάνουν έως και το 25% οι αμοιβές τους είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και τις χώρες του ΟΟΣΑ.
...Τέλος, η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι τα τρία σενάρια προβολής και εξέλιξης του μισθολογικού κόστους, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, οδηγούν σε νέες μισθολογικές απώλειες, επαναλαμβάνει ότι διεκδικεί ένα Νέο Μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει τις αποδοχές της μεγάλης πλειοψηφίας των Δημοσίων υπαλλήλων και θέτε4ι ως προϋπόθεση διαλόγου, με την Κυβέρνηση την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: