Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Οι εξεγερμένοι στη Λιβύη συνέλαβαν βρετανούς κομάντος.

6 Μαρτίου 2011.
Ο
ι εξεγερμένοι στη Λιβύη αιχμαλώτησαν και κρατούν μία ομάδα των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS στα ανατολικά της χώρας έπειτα από την αποτυχία ενός μυστικού διπλωματικού σχεδίου να έλθουν οι επίλεκτοι σε επαφή και να συνδράμουν τους αντικαθεστωτικούς, τονίζεται σε σημερινό δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "Σάντεϊ Τάιμς"....
...Η ομάδα, που σύμφωνα με τις πληροφορίες αποτελείται απόλ οκτώ οπλίτες, συνελήφθη ενώ συνόδευε έναν κατώτερο διπλωμάτη που μετακινείτο στα εδάφη που ελέγχονται από την λιβυκή αντιπολίτευση, τονίζει η εφημερίδα.
«...Δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να διαψεύσουμε αυτήν την πληροφορία», τονίζει σε ανακοινωθέν του το Φόρεϊν Όφις.
...Επίσης δεν κατέστη δυνατή η επαφή, σε πρώτο χρόνο, με το υπουργείο Αμύνης.
...Νωρίτερα, χθες, η ομάδα Αλληλεγγύη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Γενεύη και απασχολεί ικανό αριθμό λίβυων εκπατρισθέντων, δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς πως μία ομάδα «από οκτώ επίλεκτους» στρατιώτες είχε αιχμαλωτισθεί από τους αντικαθεστωτικούς.
...Τα αρμόδια βρετανικά υπουργεία είχαν αρνηθεί επίσης να σχολιάσουν την πληροφορία.
....Η άφιξη βρετανών καταδρομέων για την προστασία του διπλωμάτη «είχε εξοργίσει αρκετές προσωπικότητες της λιβυκής αντιπολίτευσης, που διέταξαν την κράτηση των καταδρομέων σε μία στρατιωτική βάση», τονίζουν στο δημοσίευμά τους οι Σάντεϊ Τάιμς.
..Οι αντίπαλοι του Μουάμαρ Καντάφι «φοβούνται ότι εκείνος μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε απόδειξη για δυτική ανάμειξη προκειμένου να διασαλπίσει την υποστήριξη στο καθεστώς του, κεντρίζοντας το πατριωτικό συναίσθημα», υποστηρίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως οι βρετανοί στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: