Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Επιμένει ο Τσάβες να στηρίζει τον Καντάφι...

1 Μαρτίου 2011
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες πρότεινε χθες Δευτέρα την ανάληψη διεθνούς διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην εξέγερση στη Λιβύη κατά του φίλου και πολιτικού του συμμάχου Μουάμαρ Καντάφι.......Ο Τσάβες είπε ότι έχει ήδη συζητήσει την ιδέα του με κάποια από τα μέλη της ALBA, στην οποία ανήκουν αριστερές χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και με κάποιες χώρες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής.
«...Ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μία επιτροπή που θα μεταβεί στη Λιβύη για συνομιλίες με την κυβέρνηση και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης», είπε ο Τσάβες στη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.
«...Επιθυμούμε μία ειρηνική λύση...Στηρίζουμε την ειρήνη στον αραβικό κόσμο και σε ολόκληρο τον κόσμο».
...Χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με την πρότασή του, ο Τσάβες είπε ότι είναι προτιμότερο να αναζητηθεί «μία πολιτική λύση, παρά να σταλούν πεζοναύτες στη Λιβύη και προτιμότερη μία αποστολή καλής θελήσεως παρά να συνεχιστεί η αιματοχυσία».
...Μαζί με τις κυβερνήσεις της Κούβας και της Νικαράγουας, η Βενεζουέλα υποστηρίζει ότι οι δυτικές δυνάμεις θέλουν να καταλάβουν τη Λιβύη λόγω του πετρελαϊκού της πλούτου.
...Ο Τσάβες, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος επικριτής των ΗΠΑ στην περιοχή, έχει φιλοξενήσει στη Βενεζουέλα έξι φορές τον Καντάφι, στον οποίο πρόσφερε δώρα και εξέφρασε τον θαυμασμό του.
...Όπως δήλωσε ο ίδιος, θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους του να συνταχθεί με τη διεθνή κοινότητα τώρα που καταδικάζει τον Καντάφι.
«...Όπως όλοι λένε σήμερα ότι ο Καντάφι είναι δολοφόνος τότε πρέπει και ο Τσάβες να πει το ίδιο; Δεν έχω πειστεί. Δεν πρόκειται να καταδικάσω εκ του μακρόθεν. Αυτό θα ήταν έκφραση δειλίας απέναντι σε κάποιον που είναι φίλος μου και φίλος μας εδώ και πολύ καιρό χωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει στη Λιβύη...Δεν είμαι δειλός, δεν είμαι ασταθής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: