Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

"ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ" Λακωνίας: "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ/ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ"

15 Μαρτίου 2011

Μόλις ανακοινώθηκε η λίστα των συγχωνευόμενων ή καταργούμενων σχολικών μονάδων και η Λακωνία καλείται να πληρώσει τον δικό της «φόρο» στο βωμό των επιταγών του Μνημονίου.
Με κριτήρια δημοσιονομικά και βασικό στόχο την εξοικονόμηση τελικά πόρων από μείωση οργανικών θέσεων και λειτουργικών εξόδων, βγήκε η ετυμηγορία: Στη Λακωνία συγχωνεύονται δύο γυμνάσια-λύκεια του Γυθείου, το λύκειο Ξηροκαμπίου με το 2 ΓΕΛ Σπάρτης, και καταργείται το Εσπερινό σχολείο Σκάλας. Ενώ καταργούνται  συγχωνεύονται ή υποβαθμίζονται πολλά δημοτικά της ορεινής Λακωνίας.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το κοινωνικό-οικονομικό κόστος που θα μεταφερθεί στους γονείς και τους μαθητές. Μετά τον Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση, ο εκπαιδευτικός Καλλικράτης έρχεται να δώσει την χαριστική βολή στα χωριά και την ύπαιθρο.
Οι αλλαγές δεν πρέπει να περάσουν. Το κλείσιμο των σχολείων είναι αποτέλεσμα των χρόνιων πολιτικών εγκατάλειψης της υπαίθρου και των αντικοινωνικών επιταγών της τρόικας. Τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν. Αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί η ύπαιθρος, να παραμείνει ο κόσμος στα χωριά και οι μαθητές στα σχολεία τους. Να παραμείνουν ανοιχτά εξυπηρετώντας γονείς και μαθητές.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πολιτική των κλειστών σχολείων και στο νέο σχολείο της Τρόικας (30άρια τμήματα, σχολείο/φάμπρικα του γενικού διευθυντή, χτύπημα δικαιωμάτων και υποβάθμιση εκπαιδευτικών, κ.ά.) που δεν δημιουργείται στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων, αλλά καλείται να εφαρμόσει τις επιταγές του Μνημονίου στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.
Ειδικά στη Λακωνία, οι πρόσφατες πολύμορφες κινητοποιήσεις (καταλήψεις των σχολείων, κλείσιμο εθνικής οδού, πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.λ.π.) μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών  και τοπικών φορέων σε Καστόρι και Ξηροκάμπι δείχνουν το δρόμο. Με την αδιάλλακτη, επίμονη και αγωνιστική στάση τους αποτράπηκαν ακόμα χειρότερα σενάρια στην περιοχή μας (το Λύκειο Καστορείου διασώθηκε -για την ώρα- από τη μνημονιακή λαίλαπα). Ο περήφανος και αξιοπρεπής αγώνας των κατοίκων και φορέων των τέως Δήμων Φάριδος  και Πελλάνας  , αποτελεί παρακαταθήκη και πολύτιμη εμπειρία για τη συνέχεια.
Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους κατοίκους όλης της Λακωνίας, να συγκροτήσουμε ένα ενωτικό μέτωπο υπεράσπισης των σχολειών μας ειδικά, και της παιδείας  συνολικότερα.
Δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη, οι συντονισμένοι αγώνες και οι κοινές δράσεις. Και εμπόδιο στην αποτελεσματικότητα των αγώνων μας ο τοπικισμός και ο παραγοντισμός. Το δίκιο μας θα το βρούμε μόνο αν εμείς οι πολίτες ενωθούμε, οργανωθούμε και το διεκδικήσουμε.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
www.kdrasi.wordpress.com       

kdrasi.gmail.com        
Επικοινωνία: 6932619014

Δεν υπάρχουν σχόλια: