Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση της Βουλής για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

16 Μαρτίου 2011
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, πραγματοποιείται σήμερα,  στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής...σχετικό αίτημα, βάσει του άρθρου 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, υπέβαλε χθες, προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης....

...Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, μπορεί εκτός από τη συζήτηση προ ημερήσιας διατάξεως, να ζητήσει οποτεδήποτε να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».
...Η προβλεπόμενη διαδικασία της συζήτησης έχει ως εξής: Η ανακοίνωση ή δήλωση της κυβέρνησης γίνεται από τον πρωθυπουργό και η διάρκεια της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 λεπτά, ενώ οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων μπορούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για πέντε λεπτά.
...Η απάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά. 
...Οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δικαίωμα δευτερολογίας για τρία λεπτά ενώ ο πρωθυπουργός «κλείνει» τη συζήτηση, μιλώντας επί 5 λεπτά...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: