Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ανακοίνωσε ο βασιλιάς του Μαρόκου.

10 Μαρτίου 2011.
Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ' ανακοίνωσε μία «πλήρη συνταγματική μεταρρύθμιση», κατά τη διάρκεια του πρώτου διαγγέλματός του μετά τις διαδηλώσεις της 20ης Φεβρουαρίου στην χώρα. «Αποφασίσαμε να προβούμε σε μία πλήρη συνταγματική μεταρρύθμιση» δήλωσε ο μονάρχης...
...Ο βασιλιάς ανέφερε ακόμη την επικείμενη σύσταση μιας ad hoc επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, της οποίας η προεδρία θα ανατεθεί στον Μαροκινό συνταγματολόγο Αμπντελτίφ Μενούνι. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, «ως επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας» και ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων θα πρέπει να «ενισχυθεί» στην επικείμενη συνταγματική μεταρρύθμιση.
...Η συνταγματική μεταρρύθμιση θα προβλέπει «μία εκλεγμένη κυβέρνηση, από τη λαϊκή βούληση η οποία θα εκφράζεται μέσα από τις κάλπες και θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων» πρόσθεσε.
...Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' ανακοίνωσε επίσης μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση του πλουραλισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και το ρόλο των πολιτικών κομμάτων. Για την έγκριση του αναθεωρημένου συντάγματος θα διεξαχθεί δημοψήφισμα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: