Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

"Καμία στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη χωρίς εντολή ΟΗΕ"

1 Μαρτίου 2011.
«...Καμία στρατιωτική επέμβαση δεν πρόκειται να γίνει στη Λιβύη χωρίς σαφή εντολή των Ηνωμένων Εθνών» διαβεβαίωσε σήμερα ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση...
«...Τώρα που μιλάμε δεν υφίσταται θέμα στρατιωτικής επέμβασης. Διαφορετικές επιλογές μπορεί να συζητηθούν, κυρίως αυτή μιας δημιουργίας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού, αλλά σας το επαναλαμβάνω πολύ καθαρά ότι καμία στρατιωτική επέμβαση δεν μπορεί να γίνει χωρίς σαφή εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο κ. Ζιπέ.
...Οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν την ταχεία δημιουργία ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού για να παρεμποδιστούν τα στρατιωτικά αεροσκάφη του Καντάφι να βομβαρδίσουν ζώνες εξεγερμένων πολιτών, ανακοίνωσαν χθές την ανάπτυξη δυνάμεών τους πέριξ της Λιβύης.
...Ο κ. Ζιπέ πρώην υπουργός Αμυνας της χώρας του και ο οποίος ανέλαβε από χθες τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, υπενθύμισε ότι ο λίβυος ηγέτης έχει ταμπουρωθεί στην Τρίπολη και στα κοντινά προάστιά της με τους λίγους εναπομείναντες πιστούς του.
"...Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την δημιουργία ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού. Εμείς, θωρούμε ότι αυτό δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Η προτεραιότητα είναι να κοπούν πλήρως οι χρηματοδοτήσεις προς τη Λιβύη» ανέφερε από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Λοράν Βοκιέ....(Γαλλικό, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: