Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους.

3 Μαρτίου 2011. 
Παρουσιάστηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, (γράφουμε σχετικά και σε άλλη στήλη), η Πρωτοβουλία για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου επί του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους. ...Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος, που περιλαμβάνεται στους 100 αρχικούς υπογράφοντες της σχετικής διακήρυξης. ...Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας:
«...Η αποκάλυψη όλων των στοιχείων για το δημόσιο χρέος, μέσω ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου, αποτελεί στοιχειώδες βήμα διαφάνειας: Οι πολίτες, που καλούνται για οδυνηρές θυσίες, έχουν δικαίωμα να ξέρουν πώς, γιατί, με ποιους όρους και με ποιες ευθύνες φθάσαμε εδώ. Είναι επίσης ένας τρόπος να χαράξουμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, για να αλλάξουμε όλοι πορεία.
Μια τέτοια διαδικασία όφειλε να την είχε ξεκινήσει από καιρό η ίδια η κυβέρνηση, που θέλει να επικαλείται τη διαφάνεια. Περιπτώσεις χρεών με ενδεχόμενο παράνομο ή «απεχθή» χαρακτήρα, θα πρέπει να διερευνηθούν εξονυχιστικά. Θα πρέπει όμως παράλληλα να έχουμε κατά νου ότι η Ελλάδα διαφέρει αρκετά από περιπτώσεις χωρών του Νότου, όπως ο Ισημερινός, και να μην καλλιεργούμε αυταπάτες ότι η διερεύνηση αποτελεί μαγική λύση για το χρέος».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: