Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Οταν η τηλεόραση γυρίζει την πλάτη στον Μπερλουσκόνι.

7 Μαρτίου 2011.
Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αρνήθηκε, με επίσημη απόφασή της, να μεταδώσει διαφημιστικό τρέιλερ του φιλμ-ντοκιμαντέρ «Silvio Forever».
...πρόκειται για παραγωγή της εταιρίας Lucky Red, σε σκηνοθεσία του Ρομπέρτο Φαέντσα, που χρησιμοποιεί υλικό αρχείου (συνεντεύξεις, τηλεοπτικές εκπομπές, πολιτικές διασκέψεις) για να σκιαγραφήσει ένα προσωπικό και πολιτικό προφίλ του «Καβαλιέρε»....
...Η διεύθυνση της Rai έκανε γνωστό ότι η αιτία της αρνητικής της στάσης ως προς την μετάδοση του διαφημιστικού τρέιλερ σχετίζεται με την επιλογή να συμπεριληφθούν, στο έργο, δηλώσεις της Ρόσα Μπόσσι, μητέρας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία δεν είναι πλέον εν ζωή. ...Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Μπόσσι, στις εικόνες του έργου που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ακούγεται να δηλώνει ότι «ο Σίλβιο χαρακτηρίζεται από μοναδική καλοσύνη και γενναιοδωρία. ...Εκτός αυτού, κανείς δεν θα δει ποτέ μια φωτογραφία του μαζί με γυναίκες, ή οτιδήποτε άλλο σχετικό». Οι ιθύνοντες της ιταλικής τηλεόρασης εξηγούν ότι «προβάλλονται οι δηλώσεις μιας γυναίκας που έχει πεθάνει, προσπαθώντας να χρησιμοποιηθούν για σατυρικό σκοπό. Η νομική μας διεύθυνση δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αν μεταδώσουμε την διαφήμιση, θα δεχθούμε μήνυση για προσβολή της μνήμης της εκλιπούσας».

...Το σενάριο του φιλμ-ντοκιμαντέρ υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Αντόνιο Ρίτσο και Τζιαν Αντόνιο Στέλλα, γνωστοί, στην Ιταλία, για το βιβλίο τους «La Casta» (Η Κάστα) που παρουσιάζει τα κακώς κείμενα και το όλο «δούναι και λαβείν» στον χώρο της πολιτικής. Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση κατέκρινε την στάση της Rai: «είναι κωμικό. 
....Ελπίζουμε να αναθεωρηθεί η εν λόγω απόφαση, διότι το έργο δεν περιέχει τίποτα το προσβλητικό, δεν θίγεται κανένας απολύτως», δήλωσε ο Ρομπέρτο Τζακαρία, βουλευτής του «Δημοκρατικού Κόμματος» και πρώην πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας. 
...Ο, δε, εκπρόσωπος του συνδέσμου δημοσιογράφων «Articolo 21», Τζουσέππε Τζουλιέττι, σχολίασε ότι «πρόκειται για τοποθέτηση και άποψη που ξεπερνά τα όρια του γελοίου».
***Το «Silvio Forever» θα αρχίσει να προβάλλεται, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ιταλίας, στις 25 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: