Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δεν μειώνονται τα επιδόματα ανεργίας.

11 Mαρτίου 2011.
Δεν τίθεται θέμα περικοπής ή μείωσης των επιδομάτων ανεργίας, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης..
...Απαντώντας σήμερα, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, είπε ότι περικοπές θα επέλθουν από τις διασταυρώσεις και τους ελέγχους που γίνονται στις καταβολές των παντός είδους κοινωνικών επιδομάτων που δίδονται καταχρηστικώς ή παρανόμως.
...Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής σημείωσε ότι υπάρχει δέσμευση τόσο στο Μνημόνιο 3, όσο και στο Μνημόνιο 4 για περικοπή 500 εκατ. ευρώ από τα επιδόματα κι ότι η χώρα μας έχει σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τη μικρότερη συμβολή (0,6% του ΑΕΠ) από τις δημόσιες δαπάνες υπέρ των ανέργων και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
«...Ούτε κόπηκαν, ούτε θα κοπούν επιδόματα ανεργίας, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, κι αυτό που πέτυχε ως τώρα η κυβέρνηση είναι να μειωθεί ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας» απάντησε ο υπουργός.
...Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα επιδότηση χιλιάδων επιχειρήσεων έχουν μπει στο σχετικό πρόγραμμα για τη διατήρηση και το διπλασιασμό των θέσεων εργασίας.
...Επέμεινε κλείνοντας ότι από τα 6 δισ. ευρώ που δαπανώνται το χρόνο για τα παντός είδους επιδόματα μπορούν να περικοπούν μετά από διασταυρώσεις και ελέγχους περί τα 50 εκατ. ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: