Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Πολιτική αστάθεια θέλει η Παπαρήγα.

9 Μαρτίου 2011.
«...Γενική εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι όχι μόνο αναδιάταξη, αλλά και όξυνση της πάλης και πολιτική αστάθεια και όξυνση των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών θα σημειωθούν, σύντομα...», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
...
«...Όταν έχεις αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων, αναδιατάξεις κλπ, αυτό συνοδεύεται και από μια πολιτική αστάθεια. Δεν μπορούν για παράδειγμα να κυβερνούν με την ίδια άνεση που κυβερνούσαν, πρέπει να βρουν εναλλακτικές λύσεις δικές τους, συντηρητικές. Εάν τα συντηρητικά κόμματα δεν συναινέσουν μεταξύ τους μπορεί να υπάρχει μια πολιτική αστάθεια. Αλλά ακόμα και αν συναινέσουν ο λαός από κάτω πρέπει να δημιουργήσει τους όρους να μην είναι σταθερές αυτές οι κυβερνήσεις¨, ανέφερε η κ. Αλέκα Παπαρήγα..
...Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων δεν πρόκειται να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των εργαζομένων και επικαλέστηκε σχετική δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου, σύμφωνα με την οποία «εάν γίνει «κούρεμα» 30% στα κρατικά ομόλογα, σημαίνει 30% μικρότερες συντάξεις. Τι να προτείνουμε εμείς, 25%;», διερωτήθηκε.
Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι το καινούργιο που υπάρχει σε αυτή την κρίση είναι ότι έτσι όπως διαπλέκονται οι οικονομίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίζουν σε εθνικό επίπεδο τη κρίση όπως την αντιμετώπιζαν πριν, με υποτίμηση και διάφορα άλλα εργαλεία. Έχουν δυσκολία δεν μπορούν να διαχειριστούν τη κρίση, όπως τη διαχειρίζονταν την περίοδο του 1973.
...Μέσα σε αυτό το σκηνικό, είπε η κ. Παπαρήγα, «ο ρόλος του ΚΚΕ είναι να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα. Η πολιτική αστάθεια σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι κίνδυνος και κακό, δεν μιλάμε για μια πολιτική αστάθεια όπου ο λαός είναι αδιάφορος, αυτό δεν θα ήταν καλό, αλλά για μια πολιτική αστάθεια η οποία οδηγεί σε αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε κοινωνικό επίπεδο. Αυτό είναι θετικό. Δεν γίνεται ο λαός να πηγαίνει μπροστά και όλα να μένουν ακίνητα».
...Αναφερόμενη σε σημερινά δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο συναινέσεων, η κ. Παπαρήγα είπε: «αν κρίνω από όσα γράφονται στις εφημερίδες, για πολυκατοικία κ.α., φάνηκε ότι υπάρχει μια ανοιχτή συναίνεση μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Καρατζαφέρη - Μπακογιάννη- Κουβέλη με διαφορές μεταξύ τους. Πρέπει να σας πω ότι ενώ εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει μια κάποια αντιπαράθεση, γυροφέρνει πάλι το θέμα του χρέους. Μα το χρέος δεν είναι η αιτία της κρίσης αλλά αποτέλεσμα. Επομένως αν μετατρέψεις το αποτέλεσμα σε αιτία, πάλι είσαι μέσα στη λογική να προτείνεις μια λύση για να στηρίξεις το σύστημα. 
...Όταν λες αναδιαπραγμάτευση και την εμφανίζεις σαν απάντηση, ε δεν είναι απάντηση, η αναδιαπραγμάτευση του χρέους, δηλαδή η ελεγχόμενη χρεοκοπία. Είναι μέσα στη λογική του συστήματος, δεν είναι πρόταση εναλλακτική»....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: