Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στη Λιβύη.

1 Μαρτίου 2011.
Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες, μεταξύ διαδηλωτών και μισθοφόρων του Καντάφι,  στη Λιβύη.... προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βεγγάζης οι αντικαθεστωτικοί....παράλληλα, ο Καντάφι, εξετάζει διαβουλεύσεις με την ηγεσία της ανατολικής περιοχής της Λιβύης που δεν είναι πια υπό τον έλεγχό του...
Οι διαδηλωτές στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, έχουν αρχίσει στρατιωτική εκπαίδευση για να υπερασπιστούν την πόλη από τις δυνάμεις ασφαλείας που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, έγινε σήμερα γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες....
...Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια, ένας κάτοικος της Βεγγάζης είπε ότι η εκπαίδευση θα επιτρέψει στους εξεγερμένους να διατηρήσουν τον έλεγχο της πόλης και να βοηθήσουν εξεγερμένους σε άλλες πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Καντάφι.
...Οι διαδηλωτές ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας, όμως οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα δυτικά καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης αλ-Ζαουίγια.
...Αυτόπτες μάρτυρες σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Τρίπολης είπαν ότι άρματα μάχης και πληρώματα αντιαεροπορικών αναπτύσσονται σε όλες τις μεγάλες διασταυρώσεις.
...Οι δυνάμεις του Καντάφι προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της Ναλούτ, δυτικά της Τρίπολης, αφού οι διαδηλωτές κατάφεραν να τις απωθήσουν στα περίχωρα της πόλης.

***Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν όταν δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν μια διαδήλωση στην πρωτεύουσα, ανέφερε η εφημερίδα Κουρίνα στην ιστοσελίδα της. Περίπου 10.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν στη συνοικία Τατζούρα, υποστήριξε η εφημερίδα επικαλούμενη τον ανταποκριτή της στην Τρίπολη.
«Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο Σουκ Τζούμα (σ.σ. μια αγορά στην Τρίπολη), τους ακολούθησαν ένοπλοι άνδρες από το τάγμα του Καντάφι, ντυμένοι με πολιτικά, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον άοπλων νέων ...Πολλοί νέοι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Οι ένοπλοι κατόπιν πήραν τις σορούς των νεκρών, τους τραυματίες, ακόμη και όσους έστεκαν κοντά στους τραυματισμένους», αναφέρει η εφημερίδα. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

...Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν τεράστιες εκτάσεις της Λιβύης, ανάμεσά τους και τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές, ενώ ο συνταγματάρχης Καντάφι κωφεύει στις κλιμακούμενες πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, η οποία εξετάζει όλα, περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών, σενάρια.
...Σήμερα, 14η ημέρα της εξέγερσης, ο Μουάμαρ Καντάφι και οι δυνάμεις του δεν ελέγχουν πλέον παρά την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή της. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της Λιβύης τελούν πλέον υπό τον έλεγχο των φυλών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.
...Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την άμεση επανάληψη των εξαγωγών από τις ανατολικές περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.
...Η διεθνής κοινότητα εξετάζει μέσα για τον τερματισμό της αστάθειας και επικεντρώνεται στην εφαρμογή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στο εναέριο χώρο της Λιβύης.
...Αμερικανικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Λιβύη, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, διευκρινίζοντας ότι ο στρατιωτικός σχεδιασμός εξετάζει διάφορες επιλογές.
...Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διευκρίνισε ότι καμία στρατιωτική ενέργεια με τη συμμετοχή αμερικανικών πολεμικών πλοίων δεν εξετάζεται για τη Λιβύη.
...Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι εξετάζονται όλες οι λύσεις, ανάμεσά τους και η απαγόρευση των πτήσεων επάνω από το λιβυκό έδαφος, η εφαρμογή της οποίας θα απαιτούσε τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και την έγκριση του ΟΗΕ.
Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι είναι σύμφωνη με την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη.
...Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Λόρενς Κάνον δήλωσε ότι «φαίνεται ότι δεν υπάρχει συναίνεση» μεταξύ των δυτικών συμμάχων για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στη Λιβύη.

...Πέραν των κυρώσεων, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε χθες να γίνουν προετοιμασίες για τη λήψη «συμπληρωματικών μέτρων, ώστε η κυβέρνηση Καντάφι να λογοδοτήσει, για να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να υποστηριχθεί ο λιβυκός λαός στην επιδίωξη μίας δημοκρατικής μετάβασης».
...Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν δύο ομάδες αρωγής στα σύνορα της Λιβύης και την Αίγυπτο, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, ενώ ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός απαίτησε άμεση πρόσβαση στις δυτικές περιοχές της Λιβύης. Γαλλικό αεροσκάφος που μετέφερε πέντε τόνους ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού έφθασε τη νύκτα στη Βεγγάζη, μέσω του Καΐρου.
...Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουΐς Μορένο-Οκάμπο διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τη βία στη Λιβύη, ως πρώτο βήμα ενδεχόμενης έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: