Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Διεθνής καταδίκη για τη δολοφονία υπουργού στο Πακιστάν.

2 Μαρτίου 2011.
Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε έκπληκτη και εξοργισμένη από τη σημερινή δολοφονία στο Ισλαμαμπάντ του υπουργού Μειονοτήτων του Πακιστάν Σαχμπάζ Μπάτι...
«...Εξεπλάγην και εξοργίσθηκα από τη δολοφονία» δήλωσε η Κλίντον για το γεγονός και χαρακτήρισε τον θάνατο του Μπάτι, που ανήκει στην χριστιανική μειονότητα του Πακιστάν, ως «...επίθεση κατά των αξιών της ανεκτικότητας και του σεβασμού...»...
...Παράλληλα και η ΕΕ επέκρινε σήμερα το «κλίμα μισαλλοδοξίας και βίας στο Πακιστάν, που σχετίζονται με το αμφιλεγόμενο θέμα της βλασφημίας» κατά του Ισλάμ.
...Σε δηλώσεις της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον τονίζει πως καταδικάζει «κατηγορηματικά τη δολοφονία ενός μέλους της κυβέρνησης, που ήταν γνωστό για το έργο του για την υπεράσπιση της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
...Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ χαιρέτισε «όσους επιδεικνύουν αποφασιστικότητα και υποδειγματικό θάρρος, ριψοκινδυνεύοντας τη ζωή τους για τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ανεκτικότητα» και υπενθύμισε πως η δολοφονία αποτελεί συνέχεια της δολοφονίας, προ δύο μηνών, του κυβερνήτη του Πουντζάμπ Σαλμάν Τασίρ, ο οποίος είχε υπερασπισθεί μία Χριστιανή, η οποία είχε καταδικασθεί στην εσχάτη των ποινών για βλασφημία κατά του Ισλάμ.

...Επιπλέον, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι, κατήγγειλε την «τραγωδία» που συνιστούν οι δολοφονίες των αντιπάλων του νόμου περί βλασφημίας στο Πακιστάν και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας «να τιμήσει τις θαρραλέες θέσεις των Μπάτι και Τασίρ, υποστηρίζοντας τις θέσεις τους για τον νόμο περί βλασφημίας», ζητώντας παράλληλα «μορατόριουμ» στην ισχύ του νόμου....«Σε αντίθετη περίπτωση θα ενθαρρύνει παρόμοιες πράξεις βίας», προειδοποιεί η Πιλάι.

...Εξάλλου και η ιταλική κυβέρνηση «καταδίκασε απερίφραστα» την δολοφονική επίθεση, καταγγέλλοντας την «βάρβαρη απόπειρα». Στο σχετικό τηλεγράφημά του, ο ΥΠΕΞ Φράνκο Φρατίνι τονίζει πως «πρόκειται για μία απαράδεκτη πράξη βίας, μία απώλεια γι όλους όσους, όπως εμείς, πιστεύουν στον σεβασμό των δικαιωμάτων του ατόμου και των μειονοτήτων ως βασικών αρχών για μία δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία».

...Αλλά και το Βατικανό, δια του εκπροσώπου του πατέρος Φεντερίκο Λομπάρντι χαρακτήρισε την δολοφονία του Μπάτι «μία πράξη ακαταλόγιστης βίας», η οποία «απέδειξε πόσο είναι δικαιολογημένες οι επίμονες παρεμβάσεις του Πάπα αναφορικά με τη βία κατά των Χριστιανών και κατά των θρησκευτικών ελευθεριών εν γένει»....(Γαλλικό, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: