Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Βίντεο από την ομιλία του Γρηγόρη Αποστολάκου στη συζήτηση για την οπλοκατοχή.

16 Μαρτίου 2011.

Την Τρίτη 15 Μαρτίου ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον έλεγχο απόκτησης και κατοχής όπλων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία Εισηγητής ήταν από τη Νέα Δημοκρατία ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος. 
 
Δείτε το βίντεο.
Με την έναρξη της τοποθέτησής του, ο κ. Αποστολάκος αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης και εμπορίας όπλων.  «Σε αντίθετη περίπτωση, εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, συνέκρινε την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας με αυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν το τελευταίο ήταν στην αντιπολίτευση και διακρίνονταν για τη στείρα του άρνηση σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της τότε κυβέρνησης.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής ανέλυσε τα άρθρα του νομοσχέδιου και προχώρησε στη διατύπωση συγκεκριμένων επισημάνσεων επί του περιεχομένου του, όπως :
1.    Η σοβαρή παράλειψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να λάβει υπόψη της κατά τη σύνταξη του νομοσχεδίου, τα δεδομένα που ριζικά έχουν αλλάξει από την ψήφιση του προηγούμενου σχετικού Νόμου 2168 το 1993.
2.    Η ανάγκη να αντιμετωπιστεί με πιο ευρύ και ορθολογιστικό πνεύμα, η αναμόρφωση της υπό ψήφιση νομοθεσίας και να μην περιοριστεί σε μία οιονεί στείρα προσέγγιση απαγορεύσεων, που αντιμετωπίζει χιλιάδες πολίτες που ασχολούνται με το κυνήγι και την σκοποβολή με καχυποψία και προκατάληψη, ως υποψήφιους παραβάτες του Νόμου.
3.    Η υποχρέωση της πολιτείας να εμπιστευθεί τους σκοπευτές και τους κυνηγούς και να στηρίξει τους συλλογικούς φορείς που τους εκπροσωπούν.
4.    Τα σημαντικά προβλήματα και εμπόδια που προκαλούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου στις χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κατασκευής και της εμπορίας όπλων και κυνηγετικών ειδών, οι οποίες πρέπει να διευκολυνθούν με συγκεκριμένα μέτρα στην επιχειρηματική και εξαγωγικής τους δραστηριότητα.
5.    Η δυνατότητα της ΠΥΡΚΑΛ να πωλεί τα προϊόντα της στην εγχώρια αγορά και στα αθλητικά σωματεία.
6.    Η άρση της απαγόρευσης της γόμωσης και της αναγόμωσης φυσιγγίων από τους αθλητές, τα σωματεία σκοποβολής και τους κυνηγούς, όπως ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη.  
7.    Η ανάγκη χορήγησης χρονικής προθεσμίας για τη νομιμοποίηση όπλων με την αυτόβουλη δήλωση στις Αστυνομικές Αρχές από τους κατόχους τους.
8.    Η χορήγηση χρονικής προθεσμίας σε όσους κυνηγούς δεν έχουν Δελτίο Κατοχής για τα όπλα τους, με σκοπό τη δήλωση τους στις αρμόδιες Αρχές (η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό).
9.    Η  επιβεβλημένη τροποποίηση της διάταξης σύμφωνα με την οποία όποιος πολίτης επιθυμεί να εκδώσει Άδεια Θήρας υποχρεούται να κατέχει και όπλο (ο Υπουργός δεσμεύθηκε για την τροποποίηση με επόμενη Υπουργική Απόφαση).
10.    Ο ριζικός εκσυγχρονισμός και η κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο της νομοθεσίας για την απόκτηση, την κατοχή και τη χρήση όπλων, μετά από διάλογο με τους συλλογικούς φορείς που εκπροσωπούν τους σκοπευτές, τους κυνηγούς και τους επαγγελματοβιοτέχνες του χώρου.
11.    Η άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση του μέγα ζητήματος της παράνομης εμπορίας και κυκλοφορίας χιλιάδων αδήλωτων όπλων, αλλά και της συνεχούς αυξανόμενης εγκληματικότητας.
«Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε την πάταξη της γραφειοκρατίας και την ουσιαστική εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Κυρίως θα διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη, τα δικαιώματα των πολιτών και το Κράτος Δικαίου. Σας καλούμε και σας προκαλούμε να το πράξετε άμεσα και κατά απόλυτη προτεραιότητα» ήταν η καταληκτική προτροπή του κ. Αποστολάκου προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: