Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ένα καταφύγιο αγάπης για τα αδέσποτα ζώα....

13 Μαρτίου 2011.
Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων της κας Βάσως Χατζημανώλη, λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια, 24 ώρες το 24ωρο, βοηθώντας όχι απλά τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως δύσκολες περιπτώσεις ζώων από όλη την Ελλάδα που πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα τα καταφέρουν...(ρεπορτάζ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
 
...Το Καταφύγιο ιδρύθηκε απο τον John Laden, έχει έκταση 7 στρεμμάτων όπου εκεί υπάρχουν κτήριο νοσηλείας, χειρουργείο, γατόσπιτα και φυσικά χώροι φιλοξενίας σκύλων απο 20 μέχρι 300 τ.μ. ο καθένας. 
...Σήμερα στο Καταφύγιο φιλοξενούνται περίπου 200 σκύλοι και 50 γάτες, σε ένα καθαρό περιβάλλον, ζουν όλα μαζί φροντισμένα, προστατευμένα και χορτάτα, περιμένοντας τη νέα τους οικογένεια να τους χτυπήσει την πόρτα. 
...Εκτός από τα δεκάδες ενήλικα ζώα και τα κουτάβια που σώζουν κατά καιρούς, στα σπιτάκια φιλοξενείας ή στον κήπο μπορεί κανείς να δει τυφλά, τρίποδα και ηλικιωμένα ζώα καθώς επίσης και πολλά ζώα που εγκαταλείφθηκαν από συγγενείς ηλικιωμένων όταν αυτοί απεβίωσαν ή κλείστηκαν σε γηροκομεία. 
 
***Κύριοι σκοποί του καταφυγίου είναι οι εξής:

1) Η περισυλλογή αδέσποτων και τραυματισμένων ζώων. Επιπλέον επεμβαίνει σε περιπτώσεις παραμέλησης, κακομεταχείρησης και γενικότερα σε θέματα που αφορούν αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο.

2) Η κτηνιατρική φροντίδα των ζώων από επιλεγμένους κτηνιάτρους, ενώ όλα τα σκυλιά και οι γάτες που ζουν ή φροντίζονται από το Καταφύγιο, στειρώνονται.

3) Η επιλεγμένη και προσεκτική υιοθεσία των ζώων, μετά την στείρωση και αφού έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις.

4) Παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες σε θέματα που αφορούν στα ζώα.

...Το Καταφύγιο έχει σύμβαση με το Δήμο Θεσσαλονίκης για στειρώσεις αδέσποτων στην περιοχή ευθύνης του, αλλά οι κύριοι πόροι της λειτουργίας του είμαστε όλοι εμείς, οι φιλόζωοι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του καταφυγίου ή αν θέλετε να το στηρίξετε οικονομικά μπορείτε να στείλε e-mail στο animalrefuge.katafigiozoon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: