Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Και ο Αραβικός Σύνδεσμος κατά του Καντάφι...

7 Μαρτίου 2011.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος τάσσεται υπέρ του σχεδίου επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, μια ημέρα μετά την συνάντηση του ΥΠΕΞ Αλέν Ζυπέ με τον Γενικο Γραμματέα Αμρ Μούσα στο Κάιρο.
...«...Ο κ. Μούσα επιβεβαίωσε την στήριξη του Αραβικού Συνδέσμου σε μια ζώνη εναέριου αποκλεισμού», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό.
...Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Γαλλία «εξετάζει όλες τις εναλλακτικές λύσεις για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση» στη Λιβύη.
«...Ευχόμαστε να συμβάλουμε ώστε να εκτονωθεί η κρίση στη Λιβύη. Εργαζόμαστε σε στενή συνεννόηση με τους εταίρους μας, τις εμπλεκόμενες χώρες και το σύνολο των διεθνών και περιφερειακών οργάνων», τόνισε.
Την Τετάρτη, ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε ανακοινώσει πως είναι πιθανό να στηρίξει την επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού της Λιβύης, υπογραμμίζοντας την αντίθεσή του σε μια στρατιωτική επέμβαση στη χώρα...

*** Εν τω μεταξύ...
...Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι εξαπέλυσαν και δεύτερη αεροπορική επίθεση εναντίον του στρατηγικής σημασίας λιμανιού Ρας Λανούφ, που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι απάντησαν με αντιαεροπορικά πυρά, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
...Ο ανταποκριτής του AFP που βρίσκεται στην περιφέρεια του Ρας Λανούφ τόνισε πως άκουσε ένα πολεμικό αεροσκάφος να πετά χαμηλά και αμέσως μετά είδε πυκνό καπνό να υψώνεται περίπου 400 μέτρα από φυλάκιο ελέγχου των αντικαθεστωτικών....Οι δυνάμεις των επαναστατών απάντησαν με αντιαεροπορικά όπλα.
...Νωρίς το πρωί, σημειώθηκε και άλλη επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον της πόλης, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
...Επιθέσεις για την ανακατάληψη τεσσάρων πόλεων στρατηγικής σημασίας στα ανατολικά και τα δυτικά της Λιβύης εξαπολύει το καθεστώς Καντάφι ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί φαίνεται πως κατορθώνουν να διατηρούν τον έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: