Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Τροπολογία ΛΑΟΣ για τη χρήση όπλου από αστυνομικούς.

4 Μαρτίου 2011.
Τροπολογία για τη χρήση όπλου από αστυνομικούς σε συνθήκες καταδίωξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας....
...Όπως επισημαίνουν, το άρθρο 3 του Ν. 3169/03 ρυθμίζει τη δυνατότητα χρήσης πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς κατά τέτοιο τρόπο, που, ουσιαστικώς, ο αστυνομικός δεν μπορεί να γνωρίζει με σαφήνεια πότε μπορεί να κάνει χρήση όπλου.
...Επισημαίνουν ακόμη ότι τα συνεχή περιστατικά δολοφονιών αστυνομικών από εγκληματίες καθιστούν απαραίτητο, μέχρι να τροποποιηθεί πλήρως ο Ν. 3169/03, να προστεθεί παράγραφος στο άρθρο 3 του συγκεκριμένου νόμου ώστε τουλάχιστον σε περιπτώσεις καταδιώξεων εγκληματιών να δύνανται οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση πυροβόλου όπλου χωρίς να συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις.
...Συνεπώς, οι τρεις βουλευτές προτείνουν στο συγκεκριμένο άρθρο να προστεθεί εδάφιο που ορίζει: «...Σε περίπτωση καταδίωξης υπόπτων που σχετίζονται με εγκληματικές δραστηριότητες ο αστυνομικός δύναται να κάνει χρήση πυροβόλου όπλου..., χωρίς να απαιτείται να συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις του παρόντος άρθρου...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: