Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Οι "Σπαρτιάτες" στο Αυστραλιανό πρωτάθλημα ράγκμπι.

1 Μαρτίου 2011.

Ποιος θα περίμενε ότι οι Σπαρτιάτικες πολεμικές ιαχές, θα ακούγονταν στο Αυστραλιανό πρωτάθλημα Ράγκμπι. Μέσα στην Ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας δημιουργήθηκε μια ομάδα ράγκμπι, που αποτελείται μόνο από Έλληνες ομογενείς, με σκοπό να κερδίσουν τις καρδίες των Αυστραλιανών φιλάθλων. Την ομάδα αυτή, την βάφτισαν "Hawthorn Spartans", τιμώντας έτσι την τεράστια ιστορική προσφορά της Λακωνικής πρωτεύουσας, για την οποία όλοι οι Έλληνες αισθάνονται υπερήφανοι.



"This is Sparta"!

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ιαχές που χρησιμοποιούν οι παίκτες της ομάδας, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τις "Σπαρτιάτικες" πολεμικές ιαχές της ταινίας "300", με θέμα τη θυσία του Λεωνίδα και των συντρόφων του στη μάχη των Θερμοπυλών.

Το ξεκίνημα.

Η ομάδα ξεκίνησε από την πρωτοβουλία μιας παρέας, στο προάστιο Hawthorn της Μελβούρνης στην πολιτεία της Βικτωρία, που συζητήσαν μεταξύ τους το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας καθαρά Ελληνικής ομάδας ράγκμπι. Σύντομα εξελίχθηκε σε μια ομάδα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, έτοιμη να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό πρωτάθλημα. Στις προπονήσεις της ομάδας, οι παίχτες επικαλούνται το Σπαρτιατικό πνεύμα για ενδυνάμωση και την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος.

Η Ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας, έχει αγκαλιάσει την ομάδα και το δείχνει έμπρακτα με τις χορηγίες από πολύ επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες της Αυστραλίας.

Μάθετε περισσότερα για την ομάδα στο: http://www.hawthornspartans.com.au/

(Κείμενο Γ.Τ. με πηγή: http://pallakonikodeltio.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: