Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Ζητά ψήφισμα για τις συγχωνεύσεις ο Πετράκος.

17 Μαρτίου 2011.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος , στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με χθεσινή δήλωση του, για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, αναφέρει τα εξής : 
"...Η κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχώρησε σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων...".
..."...Το κλείσιμο των σχολείων έγινε χωρίς καμία δημοκρατική συζήτηση και προβάλλοντας σαθρά και ανακριβή επιχειρήματα ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό των μαθητών και των γονιών τους. ...Η αλήθεια είναι ότι οι αποφάσεις αυτές έγινε με μόνο κριτήριο τη μείωση των δαπανών για την παιδεία και με παντελή αδιαφορία για τα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα που θα προκύψουν.
...Η κυβέρνηση έχει ένα και μόνο σκοπό. «Δια πυρός και σιδήρου» με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο να επιβάλλει την αντιλαϊκή της πολιτική. Το κλείσιμο των σχολείων στην περιφέρεια της Πελοποννήσου θα δυσκολέψει την πρόσβαση των μαθητών και μαθητριών στο σχολείο, θα ενισχύσει το φαινόμενο της μαθητικής διαρροής, θα αυξήσει τις δυσκολίες στην επικοινωνία γονιών και εκπαιδευτικών, θα ενισχύσει την εσωτερική μετανάστευση στις πόλεις – κέντρα κάθε νομού και συνεπώς θα ερημώσει περαιτέρω την ύπαιθρο.
...Απέναντι σε αυτό τον αντιεκπαιδευτικό «Αρμαγεδώνα» η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός ενιαίου πανεκπαιδευτικού μετώπου μαθητών, γονιών, δασκάλων, καθηγητών και αυτοδιοικητικών κινήσεων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας με στόχο την ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων – καταργήσεων που δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και των τοπικών κοινωνιών.
...Η ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση και αντίσταση της κοινωνίας στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τις περικοπές στην παιδεία δεν είναι «μάχη οπισθοφυλακής», ούτε «υπεράσπισης κεκτημένων». Είναι αγώνας που συμβάλλει σε μια καλύτερη παιδεία και στη διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο.
...Ο κ. Τατούλης και η κα Νικολάκου, οι οποίοι είχαν δεσμευτεί απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές και γονείς, την προηγούμενη περίοδο, ότι «θα βάλουν τα στήθη τους μπροστά και δεν θα κλείσουν τα σχολεία», όπως στο Διαβολίτσι, στη Λογγά, στα Λαγκάδια, στη Δημητσάνα και αλλού, αλήθεια τι λένε τώρα; Γιατί δεν μιλάνε, όταν η κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις «δεσμεύσεις» τους; Γιατί περιορίζεται ο κ. Τατούλης μόνο στο να πει «αλλού έγιναν δεκτές οι προτάσεις μας και αλλού όχι» και πέραν αυτού ουδέν;
...Απαιτούμε για μια ακόμη φορά το θέμα να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να λάβει αποφάσεις. 
...Είναι γνωστό ότι από τις 14 Φεβρουαρίου 2011 έχουμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα και έχουν μεσολαβήσει μέχρι σήμερα δύο Περιφερειακά Συμβούλια και ο κ. Τατούλης έχει αρνηθεί να ενταχθεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση – ψήφισμα......Εμείς θα επιμείνουμε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: