Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ξεκινούν έρευνες κατά του αιμοσταγούς Καντάφι.

3 Μαρτίου 2011.
Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο-Οκάμπο ανακοίνωσε σήμερα ότι αρχίζει έρευνα σε βάρος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, των γιων του και πολλών υψηλόβαθμων Λίβυων αξιωματούχων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη....
«...Επιθυμούμε να σας ανακοινώσουμε πως στις 3 Μαρτίου 2011 το γραφείο του εισαγγελέα αποφάσισε να αρχίσει έρευνα για εγκλήματα που φέρεται ότι διαπράχθηκαν κατά της ανθρωπότητας από τις 15 Φεβρουαρίου στη Λιβύη...», δήλωσε ο Μορένο-Οκάμπο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη.
«...Εντοπίσαμε ορισμένα άτομα που έχουν ντε φάκτο εξουσία», ανακοίνωσε ο Μορένο-Οκάμπο και ανέφερε «τον Καντάφι και το στενό κύκλο του, περιλαμβανομένων των γιών του».
...Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε επίσης «στον υπουργό Εξωτερικών, τον επικεφαλής της ασφάλειας του καθεστώτος και των στρατιωτικών πληροφοριών, τον επικεφαλης του προσωπικού ασφαλείας του κ. Καντάφι και τον επικεφαλής του οργανισμού της εσωτερικής ασφάλειας», χωρίς να τους κατονομάσει.
«...Θέλουμε να επωφεληθούμε από την ευκαιρία αυτή για να επισημάνουμε ότι αν οι δυνάμεις τις οποίες διοικούν διαπράξουν εγκλήματα, μπορεί να θεωρηθούν ποινικά υπεύθυνοι», συνέχισε ο εισαγγελέας.
...Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε ζητήσει με απόφασή του το Σάββατο να επιληφθεί της κατάστασης στη Λιβύη ο εισαγγελέας του ΔΠΔ, εκτιμώντας ότι «οι συστηματικές επιθέσεις» εναντίον του άμαχου πληθυσμού αυτής της χώρας «μπορεί να θεωρηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
...Σύμφωνα με το λιβυκό Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η καταστολή είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 6.000 ανθρώπων, από τους οποίους 3.000 σκοτώθηκαν στην Τρίπολη και 2.000 στη Βεγγάζη....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: