Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Υεμένη.

8 Μαρτίου 2011.
Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και άλλοι δεκαπέντε συνελήφθησαν στην πόλη-λιμάνι 'Αντεν την Δευτέρα, όταν η αστυνομία διέλυσε βίαια αντικυβερνητική συγκέντρωση κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και πραγματικών πυρών, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.
...
...Οι διαδηλωτές είναι κυρίως φοιτητές που απαιτούν εδώ κι εβδομάδες η διακυβέρνηση του προέδρου 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, η οποία διαρκεί 32 χρόνια, να λάβει τέλος.
...Τουλάχιστον 26 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πριν από τρεις εβδομάδες....και...δεκάδες έχουν τραυματιστεί.
...Επίσης χθες πυροβολισμοί ακούστηκαν από την κεντρική φυλακή στη Σαναά, πάντως δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί.
...Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι πολλοί κρατούμενοι συγκεντρώθηκαν και φώναξαν το σύνθημα "ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος"--βασικό σλόγκαν των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης στη χώρα, που εμπνέονται από τις λαϊκές εξεγέρσεις σε Τυνησία και Αίγυπτο.
...Η αστυνομία "πυροβόλησε στον αέρα".
...Στη φυλακή αυτή δε βρίσκονται έγκλειστα στελέχη της εγχώριας παράταξης της αλ Κάιντα, που κρατούνται σε χωριστά σωφρονιστικά καταστήματα.
...Μαχητές που συνδέονται με την αλ Κάιντα πραγματοποίησαν παράλληλα την Δευτέρα επιθέσεις εναντίον ανδρών του στρατού και στρατοπέδων....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: