Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τουριστική "μάχη" στην έκθεση του Βερολίνου.

8 Μαρτίου 2011.
Στη Γερμανία χτυπά αυτή την εβδομάδα η καρδιά της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, με αφορμή τη διοργάνωση της τουριστικής έκθεσης ITB Berlin 2011 που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου 2011 στο Βερολίνο και το παρόν θα δώσει σύσσωμη η θεσμική και επιχειρηματική τουριστική κοινότητα της χώρας...
...Στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου θα αποτυπωθούν τα όποια οφέλη προκύπτουν για τον ελληνικό τουρισμό από την κρίση στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική αλλά και θα δοθεί το στίγμα της πορείας της τουριστικής κίνησης συνολικά για την Ελλάδα.
...Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Ανδρέα Ανδρεάδη, οι προκρατήσεις στη Γερμανία καταγράφουν αύξηση 5% και το κλίμα από όλες σχεδόν τις αγορές στόχους της Ελλάδας είναι πολύ θετικό.
...Τις επόμενες ημέρες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού θα επιδοθεί σε κύκλο επαφών με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες (Tour Operator's) αλλά και ομόλογους υπουργούς των άλλων χωρών, με στόχο την προώθηση της Ελλάδας ως ταξιδιωτικό προορισμό.
...Στο Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού στο Βερολίνο, όπως χαρακτηριστικά λέγεται από τους εμπειρογνώμονες του τουρισμού, θα δοθεί η μάχη των τιμών στα τουριστικά πακέτα με προορισμό την Ελλάδα. Ήδη οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί πιέζουν για περεταίρω μείωση τιμών στις τιμές των ξενοδοχείων, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Σπύρος Γαλιατσάτος, μέλος του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου και πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κεφαλονιάς.
...Σε ό,τι αφορά την διοργάνωση της ΙΤΒ, η Μογγολία θα τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών, καθώς φέτος είναι ο κύριος χορηγός πολιτιστικός - συνεδριακός εταίρος.
...Παράλληλα πλήθος εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την «ITB Eco-Mobility Day», που θέτει το ζήτημα των φιλικών μεταφορών προς το περιβάλλον, αλλά και την «ITB Marketing and Distribution Day», η οποία θα επικεντρωθεί στις στρατηγικές των ταξιδιωτικών πρακτόρων και της προώθησης των τουριστικών πακέτων.
***Πέρυσι στην ΙΤΒ συμμετείχαν 11.127 επιχειρήσεις από 187 χώρες και οι επισκέπτες έφτασαν τους 179.351, εκ των οποίων οι 110.953 ήταν επιχειρηματίες του κλάδου....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: