Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

"Εναλλακτικό σχέδιο για την Ευρώπη" από τους Σοσιαλιστές.

5 Μαρτίου 2011.
Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει σωστές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, τόνισαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) Πωλ Νιρουπ Ράσμουσεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν με την ευκαιρία της συνεδρίασης στην Αθήνα του προεδρείου του ΕΣΚ....***Ομιλία Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ...
(πρώτη δημοσίευση : 4/3/2011)
...Ανέφεραν επίσης ότι η Ευρώπη χρειάζεται όραμα και βούληση και ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται καινοτόμα εργαλεία, όπως είναι το ευρωομόλογο και ο πόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. 
...Από την πλευρά του ο κ. Ράσμουσεν είπε ότι είναι ώρα για να συγκροτηθεί ένας ευρύς μηχανισμός στήριξης και να μειωθούν παράλληλα τα επιτόκια του δανεισμού της Ελλάδας και της Ιρλανδίας. 
...Τόσο ο κ. Ράσμουσεν όσο και ο κ. Παπανδρέου επέρριψαν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και τη δυσκολία στη λήψη αποφάσεων στη συντηρητική πλειοψηφία της Ευρώπης και κυρίως στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί. "Η Ευρώπη βρίσκεται σε λάθος σχέδια", τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΚ. 
...Ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε ότι το ΕΣΚ θα παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στο σχέδιο ανταγωνιστικότητας των συντηρητικών το οποίο αφορά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στα δημοσιονομικά. 
...Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Ράσμουσεν είπε ότι οι συντηρητικοί ηγέτες δεν πρέπει να κοιτάζουν μόνο τα χρήματα αλλά και το μέλλον της Ευρώπης. Ενώ ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πάρει θαρραλέες αποφάσεις και πρόσθεσε ότι η κρίση στην χώρα μας δεν είναι μοντέλο για την υπόλοιπη Ευρώπη. 
....Όπως τόνισαν οι κκ. Παπανδρέου και Ράσμουσεν το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας δεν είναι απάντηση στην κρίση. Η Ευρώπη τόνισαν έχει δυνατότητες να δημιουργήσει την ηρεμία που θεωρούν απαραίτητη οι αγορές, αλλά οι συντηρητικές ηγεσίες δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. 

***Eξάλλου...
...Στη σημασία της χρονικής περιόδου που διανύει η Ευρώπη, αλλά και τις ευθύνες που φέρουν οι ηγέτες της αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το Ζάππειο, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
...Ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρόκειται για μία «κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εμείς οι ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχουμε μεγάλες ευθύνες. Σε αυτή την εποχή των αλλαγών η Ευρώπη κυριαρχείται από συντηρητικές δυνάμεις».

.***Ομιλία Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ... 
...Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
... Η δική μας φυγή δεν είναι ούτε εκλογές, ούτε να εγκαταλείψουμε το έργο και τις ευθύνες μας, όπως έκανε η ΝΔ, αλλά είναι φυγή προς τα μπρος, να αλλάξουμε τη χώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. 
...Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αφορούν, μεταξύ άλλων, και τη ρύθμιση του χρέους στην ευρωζώνη. Τάχθηκε υπέρ της λήψης απόφασης το συντομότερο δυνατόν και ζήτησε και τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτή τη μάχη, τονίζοντας ότι αν σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.
... Ο πρωθυπουργός ξεκάθαρισε ότι ακόμα και αν όλα πάνε κατ΄ευχήν στις διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν θα έχουν τελειώσει όλα. Αυτό που χρειάζεται, ανέφερε, είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα διότι αν συνεχίζουμε μόνο να αγοράζουμε, να μην παράγουμε και να μην εξάγουμε, δεν θα τα καταφέρουμε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: