Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Οι αρχές αποφυλάκισαν γνωστό αντιφρονούντα .

12 Μαρτίου 2011.
Η κυβέρνηση της Κούβας απελευθέρωσε την Παρασκευή έναν αντιφρονούντα ο οποίος είχε αρνηθεί να εξοριστεί στην Ισπανία, τον Όσκαρ Ελία Μπισκέτ Γκονσάλες, ένα γιατρό στον οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου
Μπους είχε απονείμει το λεγόμενο Μετάλλιο της Ελευθερίας το 2007 και ήταν ένας από τους τέσσερις τελευταίους πολιτικούς κρατούμενους από την ομάδα των 75 που είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης το 2003....
"...Είμαι καλά, είμαι πολύ ευτυχισμένος που ξαναβρίσκομαι με την οικογένειά μου", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 49χρονος αντιφρονούντας, ο οποίος εξέτιε ποινή 25 ετών κάθειρξης, μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή Κομπινάδο δελ Έστε και την μετάβασή του στο σπίτι του στην Αβάνα.
...Την απελευθέρωσή του είχε προαναγγείλει η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία μία ημέρα νωρίτερα.
"...Θα συνεχίσω να μάχομαι για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα, την ελευθερία του Τύπου, της έκφρασης", είπε.
...Η Έλσα Μορεχόν, σύζυγος του Όσκαρ Ελία Μπισκέτ, είχε γίνει δεκτή από τον Μπους στο Λευκό Οίκο και στην Μαδρίτη από το συντηρητικό Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ τον Μάρτιο του 2008.
...Ο αντιφρονών ηγείτο του Ιδρύματος Λότον, μιας εκτός νόμου οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
...Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία ανακοίνωσε επίσης την προσεχή απελευθέρωση άλλων εννέα κρατουμένων -- που δεν ανήκαν στην ομάδα των 75 που η Διεθνής Αμνηστία θεωρούσε κρατούμενους συνείδησης.
...Οι εννέα συμφώνησαν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: