Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

."Κάποιοι φοβούνται πως εν μέσω κρίσης δεν μπορεί να υπάρξει Πολιτισμός,"

1 Μαρτίου 2011.
"...Είναι μεγάλη η τιμή, που μου κάνει ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναθέτοντάς μου αρμοδιότητες στον τομέα πολιτισμού, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη– ιερό καθήκον...'...Αυτά, τονίζει σε ανακοίνωση της, η κα. Διονυσία Χρυσομπόλη, η οποία ορίστηκε από τον Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Π. Τατούλη, αρμόδια για θέματα Πολιτισμού...
...Η κα. Χρυσομπόλη, συνεχίζει : 
"...Η ενασχόληση με το πολιτιστικό αγαθό – γιατί έτσι πρέπει να το βλέπουμε- προϋποθέτει διάλογο με όλους τους πολίτες, με όλους τους τομείς, γιατί οφείλει να κατανοήσει, να ενώσει και να πραγματοποιήσει ώριμα έργα και οφέλη ακόμα και με λίγα μέσα! Ακόμα κ όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες!

...Αγαπητοί φίλοι, Πελοποννήσιοι συμπολίτες, σε εποχές δύσκολες για τη χώρα μας και δύσκολες για τον καθένα χωριστά ο πολιτισμός μπορεί να μας κρατήσει ενωμένους. Η επικοινωνία, η ενημέρωση και η συμμετοχή όλων σε μια κοινή προσπάθεια «αλληλοεκπαίδευσης» – ας μου επιτραπεί να πώ- είναι ότι καλύτερο για το ξεκίνημα μιάς πελοποννησιακής , πολιτισμικής κοινωνίας.

...Κάποιοι φοβούνται πως εν μέσω κρίσης δεν μπορεί να υπάρξει πολιτισμός, εύλογα λοιπόν πρέπει ν αναρωτηθούμε : είναι άραγε ο πολιτισμός αντικείμενο οικονομικής διαπραγμάτευσης? Είναι αγαθό εμπορεύσιμο ? ή είναι το αποτέλεσμα μιάς σειράς καθημερινών ασχολιών του καθένα μας, που με τον καιρό ωριμάζουν και γίνονται ουσιαστικές δράσεις, προσφέροντας γνώση , τέρψη αλλά και νέους πόρους ,τόσο στον εαυτό μας , όσο και στούς γύρω μας?

...Ο πολιτισμός της Πελοποννήσου είναι ένα ταξίδι έρευνας και ανακάλυψης ,που δύσκολα τερματίζει, .όσο περισσότερο γνωρίζουμε τον τόπο μας τόσο και πιο βαθιά γίνεται και η πεποίθησή , πως το κάθε τι έχει και κάτι να μας διηγηθεί ,κάτι να μας διδάξει!

...Σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου , σε κάθε χωριό της πατρίδας μας, υπάρχουν άνθρωποι, σύλλογοι, ομάδες, που εργάζονται γιά την ανάδειξη κ συντήρηση του πολιτιστικού μας αποθέματος, γιά τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, γιά τη διαφύλαξη των παραδόσεων.

...Μια σειρά σπουδαίων πολιτιστικών γεγονότων, παρουσιάζονται κάθε στιγμή σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, τιμώντας την ιστορίας μας , τιμώντας τον τόπο και τους ανθρώπους μας.
Σ αυτό τον πολιτισμό πιστεύουμε, στον πολιτισμό της ευγένειας, της προσφοράς του σεβασμού, της συνεργασίας.

...Μέσα από τη σημερινή συνάντηση, καλούμαστε όλοι να αναπτύξουμε έναν δημιουργικό διάλογο και να συλλέξουμε τα στοιχεία , ούτως ώστε στο μέλλον να λειτουργήσουμε επάξια των προσδοκιών της κοινωνίας και να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

...Είναι ανάγκη να τεθούν γερές βάσεις προκειμένου να δημιουργηθούν καινούργιες δυνατότητες και ίσες ευκαιρίες ,με την τοπική κοινωνία ενεργή και συμμέτοχη των διαδικασιών.
Τη νέα εικόνα που θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρέπει εμείς να τη δημιουργήσουμε, το πραγματικό πρόσωπο ενός τόπου μόνο οι άνθρωποι μπορούν να το προβάλουν, μα όπως λέει χαρακτηριστικά ο Π. Τατούλης «οι αγκυλωμένες κοινωνίες δε μπορούν!»

...Ο ίδιος έχει κάνει την υπέρβαση, τώρα καλούμαστε όλοι εμείς να κάνουμε τη δική μας, πρέπει ν αφήσουμε πίσω όλα όσα μας χωρίζουν , εργαζόμενοι για το κοινό καλό, ενωμένοι μεταξύ μας, ενωμένοι με τους πολίτες, κάθε φωνή πρέπει ν ακουστεί, κάθε γνώμη να μελετηθεί. Ο αγώνας πρέπει να γίνει κοινός.

...Στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη, βλέπω τον ηγέτη μιάς ιδέας που μας αφορά όλους, αυτή της νέας και ισχυρής Πελοποννήσου. Επειδή όμως όπως λέει κ ο ίδιος «θαυματοποιοί δεν υπάρχουν» όλοι εμείς πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του.

...Ας εργαστούμε όλοι για την επίτευξη αυτού του στόχου.
...Για τη συνέπεια, την έκφραση, την ανταλλαγή ,την δημιουργία!... "
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: