Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

"Προτεραιότητα ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"

2 Μαρτίου 2011.
«...Η πρόοδος και η ολοκλήρωση του έργου του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη παραμένει μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού η σύλληψη και αρχή του έργου έγινε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απαντώντας σε σχετική επισήμανση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σίμου Κεδίκογλου...
...Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τις στοιχειώδεις συμβατικές υποχρεώσεις για το διαβαλκανικό αγωγό, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θέλει το έργο, ενώ περιβαλλοντικούς και άλλους λόγους είχε επικαλεσθεί προεκλογικώς και ο σημερινός πρωθυπουργός.
«...Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν πληρώνουμε ούτε τα κοινόχρηστα του Οργανισμού, για ένα έργο που θα μετατρέψει την Ελλάδα από πελάτη σε παίκτη», είπε ο κ. Κεδίκογλου.
«Σας διαβεβαιώνω ότι αποτελεί πρώτης προτεραιότητας υπόθεση», απάντησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, προσθέτοντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις ή προβλήματα σημειώνονται, δεν οφείλονται στην Ελλάδα.
...Στις αιτιάσεις του βουλευτή για καθυστερούμενες οφειλές, η υπουργός είπε ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες για επιστροφές ή αποδόσεις ΦΠΑ στην εταιρεία, που επιλύθηκαν με παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών.
«Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει ούτε πολιτική σκοπιμότητα, ούτε άλλη ερμηνεία», τόνισε η υπουργός.
...Με την ευκαιρία της συζήτησης στην επιτροπή τέθηκε και πάλι το θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με ενστάσεις για τον «ύποπτο ρόλο» που διαδραμάτισαν και τις «σκανδαλώδεις και αδιαφανείς επιχορηγήσεις» που έλαβαν - ενστάσεις που εκφράσθηκαν από τους Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ και Κώστα Αϊβαλιώτη από τον ΛΑΟΣ.
...Στη συζήτηση παρενέβησαν και έκριναν ως απαράδεκτη τη συλλήβδην ισοπεδωτική νοοτροπία και κριτική έναντι των ΜΚΟ οι Έλσα Παπαδημητρίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ευριπίδης Στυλιανίδης από τη ΝΔ, οι οποίοι σε γενικές γραμμές σημείωσαν ότι πολλές ΜΚΟ επιτέλεσαν ακόμη και με εντολή και κατεύθυνση από το υπουργείο Εξωτερικών εθνικό έργο που από μόνο του δεν θα μπορούσε να το πράξει ένα υπουργείο.
...Αλλά και οι Θανάσης Τσούρας, Οδυσσέας Βουδούρης και Γιώργος Χαραλαμπόπουλος πρόσθεσαν ότι δεν νοείται η καταγγελία όλης ανεξαιρέτως της πρωτοβουλίας από την κοινωνία των πολιτών, αλλά και του εθελοντισμού, ενώ υπενθύμισαν ότι του όλου θέματος έχει επιληφθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: