Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Τρόμος πάνω από το Τόκιο...

16 Μαρτίου 2011.
Ο τρόμος βασιλεύει στο Τόκιο, προκαλώντας ασυνήθιστο για τους ιάπωνες πανικό, οι οποίοι κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τη πόλη τους, για πιο ασφαλή σημεία της χώρας...Χιλιάδες είναι αυτοί, που φεύγουν για το εξωτερικό, οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα και βασικά είδη κατανάλωσης, είναι ήδη ορατές, ενώ ένας νέος σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε πριν λίγο, ενέτεινε τον πανικό...Επίσης, αυξημένα, είναι τα επίπεδα ραδιενέργειας που εντοπίστηκαν στο Τόκιο μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο 2, κάτι που  προκάλεσε κοινωνικό συναγερμό στους πολίτες...Πλέον, οι κάτοικοι απλά περιμένουν  τα χειρότερα...***Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί από το τσουνάμι...***Καταρρέει η οικονομία της χώρας..***Μόνη παρηγοριά, η άνοδος σήμερα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο..
...Η Ιαπωνική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την ψυχραιμία των κατοίκων...ενώ, η υπουργός Κατανάλωσης της Ιαπωνίας ζήτησε από τους πολίτες της να μην αδειάζουν τα καταστήματα τροφίμων για να αποθηκεύουν προμήθειες, γιατί οι ανεξέλεγκτες αγορές μπορεί να επηρεάσουν τη διανομή της επισιτιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. 
...Το πρακτορείο Reuters μετέδιδε ότι πολλές πρεσβείες συμβούλευσαν το προσωπικό τους και τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές. Ορισμένες πολυεθνικές εταιρίες είτε πρότειναν στο προσωπικό τους να φύγει είτε σχεδιάζουν τη μετεγκατάστασή τους εκτός της πόλης.

***Παράλληλα...
...Το Κέντρο Παρακολούθησης της Ηφαιστειακής Τέφρας (VAAC) στο Λονδίνο εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για τους κινδύνους από την διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία. To VAAC εξέδωσε την προειδοποίηση αυτή στις 05:00 ώρα Ελλάδας και αφορά δέκα περιοχές του εναερίου χώρου στην Ιαπωνία, την Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.
...Τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροσκάφη συνεχίζουν να εκτελούν δρομολόγια με προορισμό το Τόκιο, με εξαίρεση αυτά της Lufthansa, τα οποία από χθες Τρίτη προσγειώνονται σε άλλα ιαπωνικά αεροδρόμια.

***Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 ρίχτερ  έγινε  ανατολικά του Τόκιο όπου τα κτίρια σείστηκαν για αρκετή ώρα.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στ' ανοικτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ., μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Δεν εκδόθηκε καμιά προειδοποίηση για τσουνάμι....(Γ.Τ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: