Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Διαδηλώσεις δημοσιογράφων στην Ιορδανία.

8 Μαρτίου 2011.
Εκατοντάδες Ιορδανοί δημοσιογράφοι διαδήλωσαν χθες απαιτώντας να αρθούν οι κυβερνητικοί περιορισμοί όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου...Η κινητοποίηση αρχικά είχε διοργανωθεί από εργαζόμενους στην εφημερίδα al-Rai, η οποία ανήκει εν μέρει στο κράτος, με μισθολογικά αιτήματα, ωστόσο άλλαξε περιεχόμενο....
...Συμμετείχαν σε αυτή δημοσιογράφοι κι από άλλα ΜΜΕ, συνδικαλιστές, καθώς και πολιτικοί.
...Ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Μέσων Ενημέρωσης Τάχερ Αντουάν, ο οποίος πριν από τρεις εβδομάδες παραιτήθηκε από τη θέση του αρχισυντάκτη της καθημερινής εφημερίδας Alarab Alyawm κι εντάχθηκε στη νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μααρούφ Μπαχίτ, επίσης έλαβε μέρος στην κινητοποίηση.
...Οι διαδηλωτές επέκριναν την μονομέρεια που επιδεικνύουν τα κρατικά ΜΜΕ τα οποία επικεντρώνονται στην προβολή των κυβερνητικών δραστηριοτήτων και αποκλείουν τις απόψεις επικριτών της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και διαφωνούντων.
...Σε δηλώσεις του ο Αντουάν υποστήριξε ότι "προωθούμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις κι η μεταρρύθμιση των μέσων ενημέρωσης θα γίνει πρώτη, διότι αποτελεί μοχλό της όλης διαδικασίας, αφού διαμορφώνουν την κοινή γνώμη"....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: