Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αντιπροσπεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Παπουτσή για τους μετανάστες.

5 Μαρτίου 2011.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής συναντήθηκε το Σάββατο, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Μανώλη Γλέζο, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Τάσο Κορωνάκη, με τους οποίους συζήτησε το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας...

«...Είναι μεγάλη υπόθεση κάποιος να παίρνει την απόφαση να κάνει απεργία πείνας και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό το οποίο ζητούν οι μετανάστες, δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει...», δήλωσε ο κ. Παπουτσής, ο οποίος επισήμανε ότι άκουσε με προσοχή τις προτάσεις που έκανε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
«...Θα τις εξετάσουμε, θα τις μεταφέρω στον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Γιάννη Ραγκούση, και βεβαίως θα ενημερώσουμε τον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«...Από την άλλη πλευρά ισχύουν οι προτάσεις τις οποίες έχει κάνει η κυβέρνηση και αφορούν το δικό μας υπουργείο, δηλαδή αφορούν την εφαρμογή του νόμου στο πεδίο ευθύνης του δικού μας υπουργείου», πρόσθεσε και επισήμανε: «Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λυθεί το ταχύτερο δυνατό η απεργία πείνας. Μας ενδιαφέρει πρώτα απ΄ όλα να προστατευθεί η ζωή των ανθρώπων αυτών και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς εργάζεται στην κατεύθυνση του να δώσει λύσεις, προκειμένου να νοικοκυρεύσουμε αυτήν τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με το μεταναστευτικό...».

***Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ : «...Το αίτημά μας είναι σαφέστατο και μπορεί να εφαρμοστεί. Εδράζεται στο άρθρο 21 του Νόμου 3907, όπου για λόγους φιλευσπλαχνίας μπορεί να λυθεί άμεσα το θέμα. Συναντήσαμε την κατανόηση του υπουργού και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση στο σύνολό της και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσουν το θέμα ώστε να μην έχουμε ό,τι δεν θέλουμε σε αυτόν τον τόπο...», δήλωσε ο κ. Γλέζος.
«...Είμαστε και στο και πέντε και σε ευθύνη η κυβέρνηση να αναλάβει μία πρωτοβουλία πολιτικού χαρακτήρα, για μία θετική διέξοδο. Θα είναι τραγωδία για τη χώρα, τραγωδία ιστορικής σημασίας αν οδηγηθούμε από την απεργία πείνας σε μοιραίες ανεπίστρεπτες εξελίξεις», είπε από τον πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης.
...Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη συνάντηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εξασφάλιση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους».
...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο Mega, τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιάζεται», προσθέτοντας ότι «θα επικρατήσει η λογική και η νομιμότητα».
...Οι μετανάστες απεργοί πείνας παραμένουν στην Υπατία, ενώ αρκετοί έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.
***Χθες, Παρασκευή, οι Γ. Ραγκούσης και ο Αν. Λοβέρδος συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία των απεργών πείνας, εισπράττοντας άρνηση στην πρόταση για 6μηνο καθεστώς ανοχής και ανανέωση για άλλους 6 μήνες....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: