Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

"Δεν συζητάμε για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους..."

2 Μαρτίου 2011.
"...Δεν συζητάμε για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους..."...Αυτό, τόνισε με έμφαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.  Γιώργος Πεταλωτής, παραπέμποντας και σε σχετική δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν και σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε σχέση με την επιμήκυνση και τη μείωση των επιτοκίων...
...Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση πηγαίνει στις συνόδους κορυφής της ΕΕ με συγκεκριμένες θέσεις, είναι παρούσα σε όλα τα επίπεδα στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο αξιοπιστίας» και «συνεπώς έχουμε να κάνουμε με την απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος».

...Κληθείς να σχολιάσει θέση που φέρεται να εξέφρασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηλείας Τ. Αντωνακόπουλος σε σημερινή του συνέντευξη, περί ενός είδους κυβέρνησης εθνικού χαρακτήρα υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «υπάρχει μια κυβέρνηση με πρόγραμμα και σχέδιο» και «μέσα στη ρευστότητα που αντιμετωπίζουμε σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο προσπαθούμε να τηρούμε τους στόχους μας».
...Παράλληλα, αφού είπε ότι κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να έχει άποψη για την πολιτική κατάσταση, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα να υπάρχει κυβέρνηση άλλου χαρακτήρα» και ότι «είμαστε μια κυβέρνηση στην οποία ο λαός έχει εμπιστευτεί να κυβερνήσει και το κάνουμε».
...Αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με εκπροσώπους κομμάτων, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι με αυτή την κίνηση ο κ. Παπακωνσταντίνου υλοποιεί την κυβερνητική και πρωθυπουργική θέση να υπάρχει μια εθνική συνεννόηση, ειδικότερα σε ό,τι αφορά έναν μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο που υπερβαίνει μια κυβερνητική θητεία που διανύουμε.

«...Είχαμε και έχουμε υποχρέωση να βλέπουμε πώς μπορεί να σταθεί η χώρα μας πέρα από ένα και δύο χρόνια, όπως γινόταν μέχρι σήμερα», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή την υποχρέωση κάποιοι την αντιλαμβάνονται και προσέρχονται στην εθνική συνεννόηση και άλλοι όχι».
Είπε ακόμη ότι η ΝΔ περιφρονεί αυτή τη βούληση της κυβέρνησης για εθνική συνεννόηση έως το 2015, «ώστε να υπάρχει μια συντεταγμένη πορεία προς την ανάπτυξη».
...Για το εάν θα επιχειρηθεί νέος κύκλος συνεννόησης σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι η πρόσκληση για συναίνεση ήταν και είναι πάντα διαρκής και πρόσθεσε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεννόηση υπάρχει».
...Επιπλέον, τόνισε ότι ανεξάρτητα από τις προσεγγίσεις που κάνει το κάθε κόμμα, σε μια βάση μίνιμουμ συγκεκριμένων αξόνων που σχετίζονται με τη σωτηρία της χώρας και τη συμπόρευση σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που μπορεί να έχουν έναν χαρακτήρα που να ξεπερνά κομματικές γραμμές, «υπάρχει πάντα περιθώριο να συνεννοούμαστε».
«...Πόσο μάλλον όταν σε τέτοιου είδους κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας διακυβεύονται πολύ σημαντικά στοιχεία της ίδιας της πορείας της, από εδώ και πέρα», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς σε ποια στελέχη της ΝΔ αναφερόταν στις χθεσινές του δηλώσεις λέγοντας ότι υποθάλπουν ή οργανώνουν φαινόμενα αυθαιρεσίας, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «...η ΝΔ τα γνωρίζει πάρα πολύ καλά» και τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει από τη ΝΔ μια ευθεία καταδίκη τέτοιου είδους φαινομένων.
...Είπε ακόμη ότι η ΝΔ προσπαθώντας να βρει έναν προσανατολισμό, παλινδρομεί και πελαγοδρομεί και την κάλεσε να «αποδείξει και σε αυτό το θέμα τι στόχους έχει και ποια γραμμή ακολουθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: