Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Επερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων.

3 Μαρτίου 2011.
Επερώτηση για την «καταστροφή των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων» κατέθεσε χθες το βράδυ, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ
...στην επερώτηση του ΚΚΕ διαπιστώνεται ...υπέρμετρη αύξηση του κόστους παραγωγής στην γεωργία, με ουσιαστική κατάργηση της κρατικής στήριξης στον ΕΛΓΑ... και δίνεται έμφαση στη διάσταση ανάμεσα στις δυνατότητες της Ελλάδα για διατροφική αυτάρκεια και την υποταγή της από την άλλη στην Κοινή Αγροτική Πολιτική που επιβάλει ποσοστώσεις και απαγορεύσεις στην ντόπια παραγωγή, προκειμένου «να εξυπηρετείται η κερδοφορία των ευρωμονοπωλίων και ντόπιων εμποροβιομηχανικών ομίλων.
...Επιπλέον, χαρακτηρίζεται «τραγική» η κατάσταση στον τομέα της κτηνοτροφίας, στον οποίο, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «χιλιάδες καταχρεωμένοι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι είναι στην κυριολεξία στον αέρα...
...Οι τιμές στις ζωοτροφές, έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50%, αφού η εμπορία τους μονοπωλείται από μια «χούφτα» εμπόρων, που μάλιστα εμφανίζουν τεχνητή έλλειψη για να αυξήσουν ακόμα πιο πολύ τις τιμές και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των κτηνοτρόφων».
«...Η ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας, ο κοινός αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργατοϋπαλλήλους, μικροεπαγγελματίες, τα ριζοσπαστικά μέτωπα και οργανώσεις της νεολαίας και των γυναικών, για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου για την λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη λύση και διέξοδος...», υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην επερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: