Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Απελευθερώθηκαν οι δύο απαχθέντες Ουκρανοί μηχανικοί στην Ακτή Ελεφαντοστού.

1 Μαρτίου 2011
Την ώρα που οι ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα, στις δυνάμεις του πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Γκμπαμπό και σε υποστηρικτές του αντιπάλου του, νικητή των προεδρικών εκλογών Κουατάρα, αναζωπυρώνονται, νεαροί πιστοί στον πρώην πρόεδρο απήγαγαν τη Δευτέρα δύο Ουκρανούς μηχανικούς, που ανήκουν στη δύναμη του ΟΗΕ, αλλά αργότερα τους απελευθέρωσαν....

...Το περιστατικό ήρθε μετά από προτροπή του ηγέτη του Μετώπου της Νεολαίας των Πατριωτών του Γκμπαμπό, την περασμένη Παρασκευή, να στήσουν οδοφράγματα και να παρεμποδίσουν τις μετακινήσεις των στρατευμάτων της ειρηνευτικής απστολής του ΟΗΕ.
...Μετά από μάχες μίας εβδομάδας, τμήμα του Αμπιτζάν έχει πέσει στα χέρια των υποστηρικτών του Κουατάρα, ενώ οι μάχες μένονται και στο δυτικό τμήμα της χώρας.
...Ο Γκμπαμπό, που αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές του Νοεμβρίου, κατηγορεί τον ΟΗΕ, ότι υποστηρίζει τους επαναστάτες εναντίον του, ενώ οι " Νεαροί Πατριώτες " του, συχνα προβαίνουν σε κατάχρηση βίας σε μεγάλες πόλεις, στο Αμπιτζάν και αλλού.
...Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Κένεθ Μπλάκμαν, που ανακοίνωσε την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Ουκρανών μηχανικών, δήλωσε ότι δεν έχουν τραυματισθεί....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: