Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Οι εξεγερμένοι ετοιμάζονται να αποκρούσουν επίθεση του Καντάφι.

4 Μαρτίου 2011. 
 Οι αντικαθεστωτικοί, που κρατούν υπό τον έλεγχό τους την παραθαλάσσια πόλη Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τρίπολη, στη Λιβύη, προετοιμάζονται για να αποκρούσουν ευρείας κλίμακας αντεπίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι, που θέλει να επανανακτήσει τον έλεγχο σε μεγάλες πόλεις της ανατολικής περιοχής της χώρας, που βρίσκονται στα χέρια των εξεγερμένων....
...Όπως δήλωσαν σε τηλεφωνική συνομιλία με ξένα πρακτορεία ειδήσεων, κάτοικοι της πόλης, ο στρατός του Καντάφι τους έχει περικυκλώσει με βαριά εξοπλισμένες μονάδες και άρματα μάχης, ενώ οι ίδιοι διαθέτουν ανεπαρκή εξοπλισμό, προερχόμενο κυρίως από στρατιωτικά φυλάκια που εγκαταλείφθηκαν από τους άνδρες τους τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και ελάχιστο ιατρικό υλικό.
...Παρόλα αυτά δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στην ευρείας κλίμακας επίθεση που αναμένεται να εκδηλωθεί εναντίον τους από ώρα σε ώρα και παρά τις διαβεβαιώσεις της Τρίπολης, ότι η ανακατάληψη των πόλεων από το στρατό θα γίνεται μόνο με ειρηνικό τρόπο, χωρίς εν τούτοις ανεπισήμως να αποκλείεται και η χρήση βίας...
***...Την ίδια ώρα οι επαναστατικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα διαμηνύουν προς τη διεθνή κοινότητα και το εσωτερικό της χώρας ότι δεν πρόκειται να μπουν σε διαπραγματεύσεις εάν πρώτα δεν αποχωρήσει ο Καντάφι από την εξουσία, παίρνοντας παράλληλα το δρόμο της εξορίας.
...Το "Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης" στη Βεγγάζη ζήτησε επίσης τη μεσολάβηση των ξένων δυνάμεων προκειμένου να σταματήσουν οι από αέρος επιθέσεις εναντίον των αντιφρονούντων.
...Χθες, το μεσημέρι, στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της πόλης Μπρέγκα στην ανατολική Λιβύη, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι αντικαθεστωτικοί, και μια θέση στη γειτονική πόλη Ατζνταμπίγια.
...Στο ανατολικό μέρος της Λιβύης, η Βεγγάζη είναι στα χέρια των αντικαθεστωτικών, ενώ ο Καντάφι ελέγχει ακόμη την πρωτεύουσα Τρίπολη και την περιφέρειά της.
***Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον λίβυο ηγέτη να εγκαταλείψει την εξουσία και δήλωσε ότι ενέκρινε τη χρησιμοποίηση αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών για τη μεταφορά Αιγυπτίων που βρίσκονται στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας.
***"Οι Λίβυοι θα πεθάνουν κατά χιλιάδες αν οι ΗΠΑ ή άλλες ξένες δυνάμεις εισβάλλουν στη Λιβύη", υπογράμμισε ο Καντάφι.
***Η κυβέρνηση της Λιβύης και ο Αραβικός Σύνδεσμος εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη μεσολαβητική πρωτοβουλία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση, επιβεβαίωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Άντρες Ισάρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τσάβες έχει ήδη συζητήσει την πρόταση αυτή με τον Καντάφι.
***Η Βενεζουέλα και η Λιβύη διατηρούν πολύ στενές σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Το 2009, ο Τσάβες, υποδεχόμενος τον Καντάφι στο Καράκας, είχε δηλώσει ότι οι δύο χώρες είναι "ενωμένες από την ίδια μοίρα, στον ίδιο αγώνα κατά του κοινού εχθρού", δηλαδή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: