Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι πολιορκεί τη Ζαουίγια.

5 Μαρτίου 2011.
Υπό πολιορκία βρίσκεται πλέον η παραλιακή πόλη Ζαουίγια. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Καντάφι εναντίον της πόλης της δυτικής Λιβύης, σύμφωνα με ιατρική πηγή....σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η πόλη, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις και μισθοφόρους του Καντάφι....


...Νωρίτερα οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αποκρούσουν την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων και να τις εκδιώξουν από την πόλη.
«...Η Ζαουίγια είναι περικυκλωμένη από τις δυνάμεις του Καντάφι, υπάρχουν πολλά σημεία ελέγχου. Ο κλοιός σφίγγει στο κέντρο», τόνισε  δημοσιογράφος και πρόσθσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ενισχύσει τα σημεία ελέγχου περίπου τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. «Η πρόσβαση στο κέντρο της Ζαουίγια έχει αποκλειστεί εντελώς...», επισήμανε.

***Εν τω μεταξύ, χθες...
...Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 21 είναι οι τραυματίες από τις μάχες στην στρατηγικής σημασίας πετρελαιοπαραγωγό πόλη Ρας Λάνουφ, την οποία ισχυρίζονται πως έχουν καταλάβει οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις που μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές στην πόλη Αζμπαντίγια.
...Οι εξεγερμένοι κατά της ηγεσίας του Μουάμαρ Καντάφι στην ανατολική πόλη Ρας Λάνουφ άνοιξαν πυρ κατά ελικοπτέρου που υπερίπτατο των γραμμών τους σήμερα, μεταδίδει ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς, μία ημέρα μετά την κατάληψη της πόλης από τους αντικαθεστωτικούς.
...Σήμερα δεν υπήρχαν ίχνη της παρουσίας στρατευμάτων πιστών στον Καντάφι σε όλη την πόλη, μολονότι η κυβέρνηση διαψεύδει τις χθεσινές ανακοινώσεις των εξεγερθέντων ότι ελέγχουν πλήρως τη Ρας Λάνουφ, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει καταληφθεί πλήρως από τους αντικαθεστωτικούς.
...Παράλληλα, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα νοσοκομειακές πηγές τουλάχιστον 27 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν χθες βράδυ από δύο εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης στην ανατολική Λιβύη.
«...Έχουμε οκτώ νεκρούς από την έκρηξη στη στρατιωτική βάση της Ράζμα, καθώς και 20 τραυματίες», τόνισε ο Δρ Ιμάντ Ταλάχμα.
Ιατρικές πηγές στα άλλα δύο κύρια νοσοκομεία της πόλης είχαν κάνει λόγο προηγουμένως για 19 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από τη διπλή έκρηξη, από άγνωστη αιτία, που προκλήθηκε στις 18.30, ώρα Ελλάδος, χθες.
«...Ακόμη δε γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για δολιοφθορά, ή για μία αεροπορική επιδρομή, όμως κανείς δεν είδε κάποιο αεροσκάφος», τόνισε ο σήμερα ο Μουστάφα Γεριάνι, εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου Εθνικού Συμβουλίου, που έχει συσταθεί από τους εξεγερμένους στα ανατολικά της χώρας.
«...Εκτιμούμε στους 40 τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν στο εσωτερικό της εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως είναι δυνατόν ο απολογισμός των θυμάτων να αυξηθεί.

***Την ίδια στιγμή...
...Το «Εθνικό Συμβούλιο» που έχουν συστήσει οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στη Λιβύη για να ανατρέψουν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι και να προλειάνει την πολιτική μετάβαση πρόκειται να έχει την πρώτη του επίσημη συνεδρίαση σήμερα σε μυστική τοποθεσία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.
«Η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ξεκινά σήμερα», τόνισε ο εκπρόσωπος Μουστάφα Γεριάνι, δίχως να διευκρινίζει τον τόπο και την ώρα.
«...Είναι θέμα ασφαλείας. Ο άλλος ο τύπος (ο Καντάφι, δηλ.) συνεχίζει να δολοφονεί τον κόσμο», εξήγησε ο ίδιος.
..Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελτζάλιλ, μία από τις πρώτες σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες που έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους με το καθεστώς από τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης, ορίσθηκε να προεδρεύει του Συμβουλίου, που αριθμεί 30 μέλη και συστάθηκε την περασμένη Τρίτη.
...Η αντιπολίτευση, που ελέγχει τις πλούσιες σε πετρέλαιο ανατολικές περιοχές, ανακοίνωσε τη σύσταση τοπικών συμβουλίων στις «απελευθερωμένες» περιοχές και ένα «Εθνικό Συμβούλιο» που θα λειτουργεί δίκην μεταβατικής κυβέρνησης έως τη διοργάνωση ελεύθερων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: