Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Απάντηση Μαγκριώτη για το έργο «Βελτίωση οδού Γυθείου-Αρεόπολης-Γερολιμένα»

3 Μαρτίου 2011.

Απάντηση στην Ερώτηση του κ. Δαβάκη,  με την οποία ζητούσε την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση οδού Γυθείου-Αρεόπολης-Γερολιμένα» από το ΕΣΠΑ, έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης. Στην απάντηση του ο κ. Υπουργός, επικαλούμενος στοιχεία που του δόθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρει ότι δικαιούχος για την υλοποίηση του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, όπως μετεξελίχθηκε με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας.

Ο κ. Υπουργός αναφέρει επίσης, ότι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου (ΕΔΑ-Π) έχει ξεκινήσει την εξέταση του φακέλου για τον έλεγχο της πληρότητας. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος πληρότητας του φακέλου και διαπιστωθεί ότι δεν απαιτούνται συμπληρωματικά στοιχεία, η ΕΔΑ-Π θα προχωρήσει στην τελική φάση αξιολόγησης του έργου, εφαρμόζοντας πάντα τα κριτήρια ένταξης πράξεων της σχετικής πρόσκλησης.
Ολοκληρώνοντας την απάντηση του ο κ. Μαγκριώτης, αναφέρει ότι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου (ΕΔΑ-Π) προτίθεται να εξετάσει θετικά το αίτημα για ένταξη του έργου «Βελτίωση οδού Γυθείου-Αρεόπολης-Γερολιμένα» στο ΕΣΠΑ.
Ο κ. Δαβάκης, ύστερα από αυτήν την εξέλιξη προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
Οι παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μάνης, εάν επιτέλους ευοδωθεί η διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση οδού Γυθείου-Αρεόπολης-Γερολιμένα», αναμένεται να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην περιοχή της Μάνης, τόσο στη βελτίωση των συγκοινωνιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όσο και στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.
Περιμένουμε από τον κ. Υπουργό, εκτός από την καλή του πρόθεση, η οποία διαφαίνεται και στο κείμενο της απαντήσεως του, να δεσμευθεί ότι το έργο αυτό θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του.
Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση αυτού του έργου, είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι το οδικό δίκτυο της περιοχής βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, όταν η περιοχή κυριολεκτικά «κατακλύζεται» από τουρίστες που επισκέπτονται τους παραδοσιακούς οικισμούς της Μάνης αλλά και τα παγκοσμίου φήμης, Σπήλαια του Διρού.
Παρακολουθούμε το θέμα και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο αυτό θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: