Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας..

8 Μαρτίου 2011.
"...Η 8η Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, είναι καθιερωμένη εδώ και 101 χρόνια, χάρις στους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των δυο φύλων. Οι δράσεις των φεμινιστικών και γυναικείων κινημάτων έχουν συμβάλει, ώστε να υπάρξουν μια σειρά από αποτελέσματα και θετικές νομοθεσίες σε πολλά κράτη..."...Αυτά, μεταξύ άλλων, τονίζονται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας...
"...Η σύμβαση του ΟΗΕ για την κατάργηση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών αποτελεί μια καλή θεσμική βάση, αρκεί να εφαρμόζεται και να τηρείται σε όλες τις χώρες του κόσμου...", συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει :
"...  Επιβάλλονται εξειδικευμένες και στοχευμένες πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, αλλά και ενίσχυση της ισχύουσας νομοθεσίας για την ισότητα. Επειδή το θεσμικό πρέπει να προηγείται του κοινωνικού, απαιτούνται μια σειρά από μέτρα και ρυθμίσεις που να προασπίζουν και να προωθούν την ισότητα. Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη Δημοκρατική Αριστερά είναι: 
...Η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, με έμφαση στην προσπάθεια για κατάργηση των διακρίσεων. 
...Η πρόληψη και η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας κατά των γυναικών στους χώρους εργασίας, στην οικογένεια, στην ιδιωτική ζωή και οπουδήποτε αλλού. 
...Η στήριξη της απασχόλησης των γυναικών και ιδιαίτερα των μητέρων...."
   (Αμαλία Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: