Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σφοδρή αντεπίθεση Καντάφι.

9 Μαρτίου 2011.
Ο λιβυκός στρατός έριξε σήμερα οβίδες κοντά σε θέση των αντικαθεστωτικών που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα δυτικά του πετρελαϊκού λιμανιού Ρας Λανούφ, στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
......Οι οβίδες ερρίφθησαν αντιστοίχως περίπου 300 μέτρα δυτικά και νότια οδοφράγματος που έχουν εγκαταστήσει οι αντικαθεστωτικοί, χωρίς όπως φαίνεται να προκληθούν θύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
...Οι αντικαθεστωτικοί απάντησαν με τη ρίψη δύο ρουκετών, την ώρα που οι βολές του πυροβολικού του λιβυκού στρατού συνεχίζονταν.
...Χθες, οι περισσότεροι βομβαρδισμοί είχαν στόχο τομέα που βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα δυτικά του Ρας Λανούφ, στην οδική αρτηρία Μπεν Τζαουάντ, τοποθεσία που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος.

...Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα με σφοδρές ομοβροντίες θέσεις των αντικαθεστωτικών κοντά στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Ελ Σιντέρ στην ανατολική Λιβύη. Οι αντικαθεστωτικοί απάντησαν με τη ρίψη ρουκετών.
«...Ο βομβαρδισμός έγινε πιο ανατολικά από το Ελ Σιντέρ, κοντά στη θέση που βρίσκονται τώρα οι αντικαθεστωτικοί. Αυτοί απάντησαν με ρουκέτες», δήλωσε ο ανταποκριτής του Reuters Μοχάμαντ Αμπάς που βρίσκεται στη γραμμή του μετώπου.
...Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών υποχώρησαν μετά το βομβαρδισμό από την πόλη Ελ Σιντέρ, την οποία είχαν υπό τον έλεγχό τους, προτού την ανακαταλάβουν λίγο αργότερα. «Πρόκειται για έναν πραγματικά πολύ βαρύ βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του Καντάφι», σημείωσε ο Αμπάς.
...Παράλληλα, τα τανκς των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων κατευθύνονται προς την κεντρική πλατεία της πόλης Ζαουίγια που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, δήλωσε μαχητής της αντιπολίτευσης.
«...Βλέπουμε τανκς. Παντού υπάρχουν τανκς», δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο μαχητής προθέτοντας ότι στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Καντάφι ελέγχουν την κύρια οδική αρτηρία και τα περίχωρα της Ζαουίγια.
...Οι δυνάμεις των εξεγερμένων ελέγχουν ακόμη την κεντρική πλατεία και οι δυνάμεις του Καντάφι βρίσκονται σε απόσταση 1.500 μέτρων.
...Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέσεις στις στέγες των περισσότερων κτιρίων, πυροβολώντας οποιονδήποτε τολμά να βγει από το σπίτι του, ενώ η πόλη έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές.
«...Υπάρχουν πολλοί νεκροί και δεν μπορούν ούτε να τούς θάψουν. Η Ζαουίγια είναι έρημη. Κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους. Δεν υπάρχουν ούτε ζώα, ούτε καν πουλιά στον ουρανό», είπε.
...Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν πριν από δύο ημέρες έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, εξάδελφο του Μουάμαρ Καντάφι, στην πόλη, γι΄αυτό βομβαρδίσθηκε. Ηθελαν να πάρουν το πτώμα και το κατάφεραν», είπε ο μαχητής.
...Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περί τους 60 αντικαθεστωτικοί μαχητές ξεκίνησαν χθες για να επιτεθούν στρατιωτική βάση σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Ζαουίγια και κανείς τους δεν επέστρεψε. «...Κανείς δεν επέστρεψε και δεν ξέρουμε εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί. Δεν έχουμε νέα τους», είπε.
   (Γαλλικό, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: