Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Γαλλία χαιρέτησε την πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου.

13 Μαρτίου 2011.
Η Γαλλία χαιρέτισε σήμερα την έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου για επιβολή ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και θα ενισχύσει «τις προσπάθειές της» υπέρ της προστασίας του λιβυκού λαού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ...
«...Η Γαλλία χαιρετίζει την απόφαση που υιοθέτησε στις 12 Μαρτίου το συμβούλιο υπουργών του Αραβικού Συνδέσμου», δήλωσε ο Ζιπέ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«...Η Γαλλία χαιρετίζει κυρίως την έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την άμεση επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού εναντίον των λιβυκών αεροσκαφών και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στις περιοχές που έχουν βομβαρδιστεί», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Ζιπέ αυτή η θέση «καταδεικνύει τη θέληση της διεθνούς κοινότητας να διασφαλίσει την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης», που έχει υποστεί «φοβερές βιαιότητες».
«....Προκειμένου να εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι η Γαλλία θα ενισχύσει, μέσα στις επόμενες ώρες, τις προσπάθειές της, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τον Αραβικό Σύνδεσμο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης», διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός. Υπογράμμισε εξάλλου ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 8 (G8)....(Γαλλικό, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: