Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ιαπωνικές κυρώσεις στη κυβέρνηση Καντάφι.

8 Μαρτίου 2011.
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επέβαλε κυρώσεις στη Λιβύη, περιλαμβανομένου του "παγώματος" πόρων του ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι και πολλών άλλων προσώπων, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

...Τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Λιβύη κι έχουν "παγώσει" πόρους της χώρας κατηγορώντας δυνάμεις πιστές στον Καντάφι ότι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως εναντίον διαδηλωτών στην πετρελαιοπαραγωγική χώρα.
"Βασιζόμενη στην απόφαση του ΟΗΕ, η κυβέρνηση συμφώνησε ότι η Ιαπωνία θα λάβει αυτά τα μέτρα για χάρη της ενότητάς μας με την διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιοσιχίκο Νόντα σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
...Η αξία των πόρων που πλήττονται από τις κυρώσεις της Ιαπωνίας δεν είναι σαφής μέχρι στιγμής.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι το ποσό θα γίνει γνωστό μόνο αφότου επιβληθεί το "πάγωμα" των λιβυκών πόρων από τους εγχώριους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
...Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας στη Λιβύη σε ετήσια βάση ανέρχονται σε περίπου 30 δις γιεν ($364,6 εκατ., €260,5 εκατ.), ενώ οι εισαγωγές της Ιαπωνίας από τη Λιβύη ανέρχονται συνολικά σε περίπου 100 εκατ. γιεν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.
...Η Ιαπωνία δεν εισάγει πάντως πετρέλαιο από τη Λιβύη...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: