Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Εντατικοποίηση διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα ζητήσει ο ΟΗΕ.

4 Μαρτίου 2011.
Νέα έκκληση για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό αναμένεται να απευθύνει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, με την έκθεσή του προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας...

...Στην έκθεσή του, η οποία μάλλον θα κυκλοφορήσει αύριο, ο Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού θα δίνει αναλυτική εικόνα για το που βρίσκεται σήμερα η διαπραγματευτική διαδικασία, δίνοντας παράλληλα προέκταση στα όσα είχε καταγράψει στην προηγούμενη έκθεσή του, τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την κοινή συνάντηση της Νέας Υόρκης.
...Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, όπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι, υπάρχει προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι, λόγω των «ουσιαστικών διαφορών» που εξακολουθούν να χωρίζουν τις δυο πλευρές.
...Ο Γ.Γ., σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τη μια θα επαναβεβαιώνει την «κυπριακή ιδιοκτησία» των συνομιλιών, αλλά από την άλλη θα υπογραμμίζει και πάλι την ετοιμότητα του ιδίου, των συνεργατών του και των εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσουν στην ώθηση των διαπραγματεύσεων.
...Επίσης, είναι πολύ πιθανό, ο Μπαν Κι-μουν να γνωστοποιεί την απόφασή του για μια νέα κοινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, καθώς και την πρόθεσή του για σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης, χωρίς όμως να την προσδιορίζει χρονικά.
...Εν τω μεταξύ, στις 15 Μαρτίου, ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφάλειας για την έκθεση του Γ.Γ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: