Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΝΔ και ΛΑΟΣ θέλουν να διατηρήσουν τα "βιλαέτια" στην αστυνομία.

10 Μαρτίου 2011.
Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής η ένσταση αντισυνταγματικότητας που έθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης για το άρθρο 18 του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας...
...Το άρθρο καταργεί τον εδαφικό περιορισμό που υπήρχε για σύσταση αστυνομικών πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε επίπεδο νομού και τον προσδιορίζει πλέον σε επίπεδο αστυνομικών διευθύνσεων.
...Με τον τρόπο αυτό θεωρεί η αντιπολίτευση ότι επιχειρείται η διάλυση της πολυμελούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, που ελέγχεται απόλυτα από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ,  με προοπτική να «σπάσει» σε πέντε μικρότερες ενώσεις, ώστε, όπως υποστηρίζουν ΛΑΟΣ και ΝΔ, «να ελεγχθούν άνωθεν».
...Ο κ. Πλεύρης μίλησε για ουσιαστική και μη επιτρεπόμενη από το Σύνταγμα διάλυση σωματείων, ενώ η αντισυνταγματικότητα έγκειται στο ότι «φωτογραφίζεται» η Αττική, όπως είπε.
...Αντιθέτως, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μανώλης Μπεντενιώτης υποστήριξαν ότι θέμα αντισυνταγματικότητας δεν τίθεται ούτε από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, ούτε υπάρχει από το συγκεκριμένο άρθρο θέμα διάλυσης σωματείου, αλλά προσαρμογής σε νέους όρους λειτουργίας.
...Για σαφές ζήτημα αντισυνταγματικότητας έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι «επιδιώκεται η ανυπαρξία, αν όχι η διάλυση της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής οργάνωσης».
...Σκοπιμότητα παρέμβασης στα συνδικαλιστικά διείδε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και για το λόγο αυτό ψήφισε «λευκό», θέση με την οποία συμφώνησε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας.
...Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ ΑδωνΙς Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας και θα δικαιωθούν.
...Κλείνοντας τη συζήτηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, υπογράμμισε ότι με το συγκεκριμένο άρθρο δεν διαλύεται καμία συνδικαλιστική οργάνωση, αλλά αντίθετα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας νέων πρωτοβάθμιων ενώσεων σε επίπεδο αστυνομικών διευθύνσεων για καλύτερη συνδικαλιστική εκπροσώπηση....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: