Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

"Παράνομη η σύλληψη" μελών του Ευρωκοινοβουλίου στα κατεχόμενα.

13 Μαρτίου 2011.
"Παράνομη πράξη, από ένα παράνομο καθεστώς και καταφανή περιφρόνηση των ευρωπαϊκών θεσμών...', χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, τη σύλληψη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα κατεχόμενα.
...
«...Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνελήφθησαν είχαν επωμιστεί την αποστολή να διερευνήσουν την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου στα κατεχόμενα. Μιά κληρονομιά, που το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία έχουν αφήσει στο έλεος της φθοράς του χρόνου, της φύσης και των καθοδηγούμενων λεηλασιών. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πρέπει να τελειώσει, με την άμεση απελευθέρωση όλων όσων παρανόμως κρατούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
...Πρόκειται για την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, τους Πολωνούς Γιαρουσλάβ Βαλέσα και Αρτούρ Ζασάστα και την Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα, οι οποίοι επέστρεψαν αργά το βράδυ στις ελεύθερες περιοχές.
...Μαζί τους επέστρεψαν, επίσης, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, αντιπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, ο πατήρ Σάββας και η βοηθός του ευρωβουλευτή Βαλέσα, ο οποίος είναι γιος του ηγέτη της «Αλληλεγγύης», Λεχ Βαλέσα.
...Ο πρώην Ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης και ο Λοΐζος Αυξεντίου, μέλος της Κίνησης Προσφύγων, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Κύπρο, εξακολουθούν να κρατούνται από το κατοχικό καθεστώς και πιθανόν σήμερα ή τη Δευτέρα θα προσαχθούν σε «δικαστήριο» του κατοχικού καθεστώτος, με την κατηγορία ότι εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: