Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό.

11 Mαρτίου 2011.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν μετά από τον φονικό ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τη χώρα, ανακονώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

«...Ο πρόεδρος κάλεσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Καν σήμερα το πρωί για να συζητήσουν σχετικά με το σεισμό και το τσουνάμι» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τόμι Βιέτορ, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
...Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο κ. Ομπάμα έχει ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιαπωνία και στον Ειρηνικό Ωκεανό σε σύνοδο που είχε εκτάκτως με τους συνεργάτες του και ως εκ τούτου καθυστέρησε την προγραμματισμένη για το πρωί συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει. Η συνέντευξη θα δοθεί αργότερα σήμερα, στις 19.30 ώρα Ελλάδας.
...Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν ψυκτικό υγρό σε πυρηνικό σταθμό της Ιαπωνίας που επλήγησαν από τον σημερινό ισχυρό σεισμό και θα συνεχίζουν να προσφέρουν ό,τι χρειαστεί στην Ιαπωνία, δήλωσε εξ άλλου η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
«...Έχουμε ήδη μεταφέρει με αεροσκάφη μας επειγόντως προς την Ιαπωνία ψυκτικό υγρό για ένα από τα πυρηνικά της εργοστάσια» ανέφερε η κ. Κλίντον.
«...Γνωρίζετε ότι η Ιαπωνία εξαρτάται πολύ από την πυρηνική ενέργεια και διαθέτει υψηλά στάνταρ όσον αφορά την τεχνολογία αλλά ένα από τα πυρηνικά της εργοστάσια υπέστη ζημιές από τον ισχυρό σεισμό και δεν διαθέτει αρκετό ψυκτικό υγρό» κατέληξε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.
...Από το Όσλο ο Νορβηγός πρωθυπουργός Τζενς Στολτενμπέργκ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην Ιαπωνία που επλήγη σοβαρά από τον σημερινό σεισμό και πρόσθεσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα επίσκεψή του στη χώρα.
...Σε μήνυμά του προς τον Ιάπωνα ομόλογό του, ο Νορβηγός πρωθυπουργός μεταφέρει «όλες τις σκέψεις και τη συμπαράσταση του νορβηγικού λαού σε όσους πολίτες έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και σε όσους έχουν τραυματιστεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: