Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Συμφωνία για το ευρώ...

11 Mαρτίου 2011.
Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης συμφώνησαν, απόψε,  στο «Σύμφωνο γιά το ευρώ», με άξονα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μέσω της επιτυχημένης εποπτείας στον τομέα των δημοσίων δαπανών και του μετριασμού των μισθών, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, από τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπέι.
...
«...Εχουμε συμφωνία γιά το Σύμφωνο του ευρώ» αναγγέλθηκε από τον πρόεδρο Βαν Ρομπέι. 
...Μέχρις ώρας, πολλές λεπτομέρειες συναφείς με τη συμφωνία αυτήν δεν έχουν διαρρεύσει.
...Στο προσχέδιο της συμφωνίας, που είχε στη διάθεσή του το Γερμανικό πρακτορείο, γινόταν λόγος γιά μία συναίνεση αναφορικά με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την τόνωση της απασχόλησης και τη συρρίκνωση των κρατικών χρεών στα όρια της 17μελούς ευρωζώνης.
...Πρόκειται γιά σχέδιο συμφωνίας που προωθούσε η Γερμανία, με γαλλική υποστήριξη. Προϋποθέει η εφαρμογή του ίδιου σχεδίου συμφωνίας μία εντονότερη οικονομική ανάπτυξη στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα.
...Πάντως αποσαφηνιζόταν με το σχέδιο ότι η κάθε εθνική κυβέρνηση είναι αρμόδια γιά να υιοθετήσει τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ενώ προβλέπονται με αυτό «τακτικές συναντήσεις-διαβουλεύσεις ανάμεσα στους ηγέτες των κρατών» της 17μελούς ευρωζώνης....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: