Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αναβλήθηκε ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

2 Μαρτίου 2011.
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, αποφάσισε σήμερα την αναβολή της διεξαγωγής του τελικού αγώνα του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο γήπεδο του Ελληνικού, «για προφανείς λόγους διαφύλαξης της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης», όπως ακριβώς αναφέρει στην ανακοίνωσή του....
...Οσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού θα καθοριστεί, σύμφωνα με το νόμο, από τη διοργανώτρια αρχή, όταν διασφαλιστούν όλοι οι όροι για την ασφαλή τέλεση του αγώνα, όπως επισημαίνει ο κ.Μπιτσαξής. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του νόμου, την εισήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και την ομόφωνη εισήγηση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας.

***Ο κ.Μπιτσαξής στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά, ότι έλαβε υπόψη του:

«1. Τις διατάξεις:

α. του Α.Ν. 397/68 « Περί επανασυστάσεως της Γ.Γ.Α. και των αρμοδιοτήτων αυτής».

β. Του Π.Δ. 63/2005 « Κώδικας Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα»

γ. Του άρθρου 41Δ παρ. 5 του Ν. 2725/99, όπως προστέθηκε με το άρθρο 4 παρ. 5 του Ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 του Ν. 3262/2004)

2. Την με αριθμ. 17713/29-4-2010 απόφαση της Υφυπουργού Πολιτισμού καιΤουρισμού Αγγελικής Γκερέκου με θέμα « Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Υφυπουργού στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού (ΦΕΚ 628/Β)

3. Εισήγηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

4. Την αριθμ. πρωτοκόλλου 1700/2-3-2011 ομόφωνη εισήγηση της ΔΕΑΒ»

«...Δεν είχαμε εμπιστοσύνη ότι θα γίνει ένα παιχνίδι χωρίς επεισόδια και προβλήματα», τόνισε ο Πάνος Μπιτσαξής σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» αναφερόμενος στην αναβολή του τελικού του κυπέλλου. Παράλληλα, κάλεσε την Ομοσπονδία του Μπάσκετ να καταρτίσει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγώγή του αγώνα, ενώ συνεχάρη την Ομοσπονδία Βόλεϊ, γιατί, όπως τόνισε, «ο ημιτελικός Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού θα γίνει το απόγευμα και χωρίς πολλά λόγια η ομοσπονδία έφτιαξε ένα σχέδιο για τη διεξαγωγή του. Η λύση αυτή είναι απάντηση στο θέμα της βίας».
...Ο γ.γ.Αθλητισμού δήλωσε επισήμανε ακόμη:"Διοργανώτρια αρχή είναι η ομοσπονδία, όχι η Πολιτεία. Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να κοιτάει αν αγώνες ειδικής διαχείρισης πληρούν τα κριτήρια. Δεν είχαμε εμπιστοσύνη ότι αυτό το παιχνίδι θα γινόταν ομαλά. Την γνώμη αυτή είχε και η Αστυνομία. Με ευθύνη διοργανώτριας αρχής πρέπει να καταρτίζεται ένα σχέδιο. Οποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά. 
...Για να γίνει ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να καταρτίζεται ένα ασφαλές πλαίσιο διεξαγωγής αγώνα. Διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου είναι η ομοσπονδία. Έπρεπε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ομοσπονδία, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Να αφήσουν τις διαφορές και να καταρτίσουν ένα σχέδιο για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα».
...Ο κ.Μπιτσαξής πρόσθεσε, ότι η ένταση δημιουργήθηκε από το ποδόσφαιρο, ενώ υπογράμμισε:"Είναι ακόμη ενεργή αυτή η ένταση. Αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο δεν είναι της Πολιτείας. Στο βόλεϊ έγινε πέρσι ένας καταπληκτικός τελικός. Είχαμε φωνές ότι αυτό αποτελεί υποχώρηση στη βία και άλλου τέτοιου είδους λεονταρισμούς. 
...Στέλνουμε επιστολές στις ομάδες στις οποίες θα κληθούν να προτείνουν πειστικούς τρόπους ότι είναι δυνατή και εφικτή η διεξαγωγή του αγώνα.Απέναντι μα ως συνομιλητές έχουμε τις ομοσπονδίες, όχι τις ομάδες».

...Καταλήγοντας, ο γ.γ.Αθλητισμού ανέφερε, ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα βίας στις ομάδες της Σούπερ Λίγκα, τονίζοντας,ότι αυτά προήλθαν πολλές φορές από οπαδούς της ίδιας ομάδας.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: