Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Στην επικαιρότητα παραμένει το σκάνδαλο της Σκούρας.

14 Μαρτίου 2011...
Επανέρχεται σήμερα, η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Καλαμάτας, στο θέμα του έργου παράκαμψης της Σπάρτης, δημοσιεύοντας πληροφορίες για άμεση παρέμβαση και του υπερπεριφερειάρχη Τ. Αποστολόπουλου, προκειμένου  να χυθεί άπλετο φως σε ένα ακόμα γαλάζιο σκάνδαλο που βασανίζει τη Λακωνία, με ευθύνη της γαλάζιας Περιφ. Πελοποννήσου, αλλά, ουσιαστικά και του πρώην Νομάρχη Κ. Φούρκα...(προχθές, η κα. Τζανετέα, απαντώντας στον πρώην Νομάρχη, του καταλόγισε σοβαρές ευθύνες...Τι γράφει η εφημερίδα :
"... Ερευνα για παρανομίες σε οδικά έργα στη Λακωνία - Να μπει εισαγγελέας και στο Παραδείσια - Τσακώνα"

"...Ενώ για το δρόμο Παραδείσια-Τσακώνα που στοίχισε τεράστια ποσά στο Δημόσιο όταν κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, παρά τις κατά καιρούς "απειλές" διαφόρων παραγόντων δεν έγινε καμία ουσιαστική έρευνα, η εισαγγελική παρέμβαση για τους δρόμους της Λακωνίας φέρνει με εντυπωσιακό τρόπο στην επιφάνεια τον τρόπο κατασκευής των οδικών έργων στην Πελοπόννησο. 
...Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα τόσο για την παράκαμψη Βουτιάνων όσο και για την παράκαμψη της Σπάρτης (Σκούρα-Πυρί). Παράλληλα διατάχθηκε από τον υπερπεριφερειάρχη Τ. Αποστολόπουλο ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται πλέον και η Ευρωπαϊκή Ενωση: Ο δρόμος Σκούρα-Πυρί απεντάχθηκε από τα Κοινοτικά προγράμματα ενώ υπάρχει και σχετική αναφορά στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης. 
...Οι δημόσιες δηλώσεις των τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν πλευρές της υπόθεσης και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον. Πληροφορίες μας όμως αναφέρουν πως υπάρχουν και άλλα οδικά έργα στην περιοχή τα οποία παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωσή τους και ενδεχομένως κάποια από αυτά δεν έχουν ακόμη παραληφθεί...."'

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Αποστολόπουλου:

«Κύριε Φούρκα,
Λάβαμε την επιστολή σας λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για το έργο «Παράκαμψη Σπάρτης: Τμήμα Σκούρα-Πυρί» και συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας ότι θα πρέπει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή και να αποδοθούν πιθανές ποινικές και διοικητικές ευθύνες. Συμφωνούμε επίσης, ότι οι πολίτες της Λακωνίας είναι οι μόνοι που δε φταίνε και ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος το έργο να ολοκληρωθεί και να δοθεί για χρήση στο λακωνικό λαό και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί.

Κύριε Φούρκα,
• Μόλις ανέλαβα τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και ενημερωνόμουν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πληροφορήθηκα για την ύπαρξη προβλημάτων στο συγκεκριμένο έργο. Προκειμένου να διαπιστώσουμε το μέγεθος του προβλήματος ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος ζήτησε εγγράφως και από τη ΔΕΚΕ και από τη Διαχειριστική Αρχή να καταθέσουν μέσα σε συγκεκριμένη ημερομηνία στοιχεία και απόψεις για το έργο.
• Μόλις έφτασαν τα στοιχεία στην Πάτρα στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή Διονύση Παναγιωτόπουλου από τη ΔΕΚΕ και τη Διαχειριστική Αρχή διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της Ένορκης  Διοικητικής Εξέτασης.
• Τις ημέρες εκείνες (16-2-2011), έφτασε στο γραφείο μου έγγραφο
της Πταισματοδίκη Σπάρτης κ. Δάφνης Κατσαφάνα η οποία ενεργεί  προανάκριση μετά από παραγγελία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σπάρτης για το προαναφερόμενο έργο αλλά και για το  έργο «Παράκαμψη  Σελλασίας-Βουτιάνων» που ζητούσε στοιχεία των φακέλων των δυο έργων και αμέσως με έγγραφο μου ζήτησα να σταλούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα ζητούμενα στοιχεία.
• Στις 25 Φεβρουαρίου 2011 η Ειδική Υπηρεσία Αρχής Πληρωμής της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης με υπογραφή του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Σουσούνη μας πληροφόρησε ότι εξετάζοντας τα στοιχεία της σύμβασης του έργου «Παράκαμψη Σπάρτης: Τμήμα Σκούρα-Πυρί» που έχει συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΔΕΚΕ) και της Εταιρείας «ΝΤΙ ΕΣ Α.Ε.» διαπίστωσε ότι έχουν πιστοποιηθεί και πληρωθεί εργασίες που δεν έχουν εκτελεστεί. Λόγω του ύψους της δαπάνης που στο 3° ΚΠΣ ήταν 9.015.000 (7.553.108,11 Κοινοτική Συνδρομή) και του ύψους της δαπάνης στο Ε.Π. ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ, αφού το έργο ήταν «γέφυρα», που ήταν  1.295.000 (Κοινοτική Συνδρομή 1.036.000) το έργο απεντάχτηκε και από το 3° ΚΠΣ και από το ΕΣΠΑ με ό,τι αυτό σημαίνει.

• Η Ειδική Υπηρεσία Αρχής Πληρωμής της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης ζήτησε να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Καταπολέμησης Απάτης (ΟLAF).
• Επίσης, η Ειδική Υπηρεσία Αρχής Πληρωμής της Γενικής Γραμματείας    Επενδύσεων και Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Επιθεωρητή Δημόσιας  Διοίκησης και τους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση αυτή.

Κύριε Φούρκα,
Είναι φανερό ότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδοθούν σύντομα τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ποινές. Πρέπει, όμως, ταυτόχρονα να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν το έργο να συνεχιστεί με νέες χρηματοδοτήσεις και να ολοκληρωθεί. Είναι, επίσης, γνωστό ότι σε λίγους μήνες όλες οι αρμοδιότητες των έργων θα περάσουν στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου (αυτό θα γίνει την 1η Ιουλίου). Πρέπει και σε αυτό το μικρό διάστημα που απομένει να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση του έργου και σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.»

 
   (Γ.Τ., πληροφ. από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: