Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η Βεγορίτιδα υπερασπίζεται το Σιδηρόδρομο!

1 Μαρτίου 2011.
Από τη μακρινή Φλώρινα, αλλά και την Πέλλα, πήραμε μια είδηση, σε μορφή e-mail,  η οποία και ασφαλώς θα πρέπει να μας ενδιαφέρει σαν Πελοποννησίους...Εκεί, λοιπόν, έγινε  μια μεγάλη συγκέντρωση στην Άρνισσα (Πέλλα) για την υπεράσπιση του σιδηρόδρομου. ....Η Συντονιστική Επιτροπή Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας  οργάνωσε συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής στο σιδηροδρομικό σταθμό, μετά από απόφαση Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης που έγινε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου,  με συμμετοχή από την Κίνηση Φίλων του Τρένου Φλώρινας και την πρωτοβουλία της Έδεσσας......Η οργή ξεχείλισε για την απομόνωση, τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της κυβέρνησης και της ΤΡΕΝΟΣΕ που δρομολογούν ειδικά τρένα τη στιγμή που έχουν αποκλείσει τη Βεγορίτιδα από τον υπόλοιπο κόσμο. 
...Τα χωριά της περιοχής δεν έχουν πλέον ΚΑΝΕΝΑ μέσο δημόσιας συγκοινωνίας και το βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Ούτε τρένα ούτε λεωφορεία, αφήσατε την Άρνισσα χωρίς συγκοινωνία!»
... Η συγκέντρωση που κράτησε 2 ώρες κάτω από τις γνωστές πολικές θερμοκρασίες της περιοχής περιλάμβανε αποκλεισμό του ΤΡΕΝΟΣΚΙ (AM. 3480). Τον τόνο και πάλι έδωσαν οι νέοι με τον ενθουσιασμό τους και οι ηλικιωμένοι με την επιμονή τους να μη φύγουν από τη γραμμή, ούτε μετά από παράκληση των διοργανωτών.

***Από τη Συντονιστική Επιτροπή Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας ανακοινώθηκε:
Μετά από Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση που Έγινε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου,
με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αποφασίστηκε η συμβολική κατάληψη του Σ.Σταθμού Άρνισσας για 2 ώρες, η οποία και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.
...  Η συμμετοχή ήταν τεράστια,παρά το χαμηλό της θερμοκρασίας, πράγμα που αποδεικνύει την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα  του σιδηροδρόμου για τους κατοίκους της Βεγορίτιδας, οι οποίοι μετά από την κατάργηση των δρομολογίων είναι πλέον αποκλεισμένοι από τον κόσμο καθώς δεν υπάρχει πλέον κανένα δημόσιο μέσο συγκοινωνίας.
   ...Οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν, σε τοπικό αλλά και σε  συντονισμό με φορείς και ομάδες από όλη την Ελλάδα.
... Στην επόμενη Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση, στην οποία θα κλιθεί από την συντονιστική επιτροπή, η Υφυπουργός Εσωτερικών κα. Τζακρη, και  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 04 Μαρτίου θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις.

***Από την Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας δηλώθηκε:
"...Η Βεγορίτιδα σήμερα είναι σαν ένα νησί όπου δεν πιάνει καράβι και το Σαββατοκύριακο πηγαίνει ένα κρουαζιερόπλοιο. Ο αποκλεισμός της Φλώρινας και της Εορδαίας από την ΤΡΕΝΟΣΕ συμπληρώνει σήμερα  ένα μήνα. Η κυβέρνηση αντί για τρένα δρομολογεί υποσχέσεις. Οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν εκφράζοντας την οργή των κατοίκων...'.
... Μετά την συγκέντρωση έγινε συνάντηση μελών των κινήσεων πολιτών από την Φλώρινα, τη Βεγορίτιδα και την Έδεσσα για τον συντονισμό των δράσεων και την από κοινού οργάνωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με πορεία μετά τρένου.(γ.τ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: