Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μήνυμα των Οικολόγων-Πράσινων για την Ημέρα της Γυναίκας.

8 Μαρτίου 2011....(πρώτη δημοσίευση : 7/3/2011).
"...Για άλλη μία  χρονιά όσα μας υπενθυμίζει η σημερινή ημέρα φαντάζουν τραγικά επίκαιρα. Σε μια κοινωνία, όπου θεωρητικά και θεσμικά η ισότητα έχει κατακτηθεί, πλήθος στοιχεία δείχνουν ότι πόρρω απέχουμε από την ουσιαστική ισότητα ανδρών και γυναικών..."...Αυτό, τονίζεται στο μήνυμα των Οικολόγων-Πράσινων, για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας....

...Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής :
"...Ακόμη μια φορά, λοιπόν, επανερχόμαστε με ζητήματα αιχμής, διεκδικώντας:
...Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ολοκληρωμένες δομές στήριξης με πλήρη ψυχολογική, νομική και επαγγελματική υποστήριξη (Ευρωπαϊκό ψήφισμα ορίζει 1 ξενώνα ανά 10.000 κατοίκους), εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ώστε να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 
...Ουσιαστική εργασιακή ισότητα με ίσες αμοιβές και ίσες ευκαιρίες για άνδρες και γυναίκες. Να αναγνωρισθεί το δικαίωμα και να θεσμοθετηθούν οι υποδομές για τον θηλασμό της εργαζόμενης μητέρας. 
...Μέριμνα για τη μετανάστρια που εργάζεται συνήθως ανασφάλιστη, που δεν νομιμοποιείται με τα ένσημα του συζύγου της, που η μητρότητα την κρατά μακριά από την εργασία. 
...Να σταματήσουν τα ΜΜΕ να λειτουργούν ως όχημα σεξιστικών μηνυμάτων και μέσο αναπαραγωγής και επικύρωσης στερεοτύπων για τις έμφυλες σχέσης εξουσίας.
... Να καταργηθεί το αναχρονιστικό νομικό καθεστώς της Σαρία (ιερός ισλαμικός νόμος) για τη μειονότητα στη Θράκη, με το οποίο παραβιάζονται  θεμελιώδη δικαιώματα γυναικών και παιδιών και  καταστρατηγείται κάθε αρχή ισονομίας και ισοπολιτείας.
...Να αποσυρθεί η οπισθοδρομική τροπολογία  του Αστικού Κώδικα για το Οικογενειακό Δίκαιο (ν.3719/2008 «Μεταρρυθμίσεις για την οικογένεια, το παιδί, την κοινωνία και άλλες διατάξεις»), με την οποία καταργήθηκε ουσιαστικά το αμετάβλητο των επωνύμων των συζύγων μετά το γάμο και ακυρώθηκαν πολύ σημαντικά βήματα που είχαν γίνει προς τη θεσμική ισότητα.
...Και, επειδή θεωρούμε ότι ο δρόμος προς την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας περνάει αναπόφευκτα μέσα από την παιδεία, ζητούμε να λειτουργήσει το σχολείο ως βασικός φορέας εξάλειψης των στερεοτύπων σε σχέση με τους κοινωνικούς ρόλους των δύο φύλων και το μετασχηματισμό της κυρίαρχης πατριαρχικής κουλτούρας...."..(Αμαλία Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: