Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

"Φαγωμάρα" στο στρατόπεδο Μέρκελ για τα κρατικά ομόλογα.

6 Μαρτίου 2011.
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θεωρούν ότι δεσμεύονται από τις συστάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων των κυβερνητικών κομμάτων Χριστιανικής Ένωσης και Φιλελευθέρων, οι οποίες ζητούν να απαγορευτεί η αγορά κρατικών ομολόγων από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης του ευρώ ESM.......Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel-Online, Μέρκελ και Σόιμπλε απορρίπτουν επίσης την αγορά κρατικών τίτλων από το μηχανισμό, αλλά δεν είναι αντίθετοι στην πρόταση της επαναγοράς ομολόγων από τις ενδιαφερόμενες χώρες με πιστώσεις του μηχανισμού στήριξης.

...Κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης CDU-CSU και των Φιλελευθέρων FDP προειδοποιούν την καγκελάριο και τον υπ. Οικονομικών να πάρουν στα σοβαρά τις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων των κυβερνητικών κομμάτων. «Έχουμε αποσαφηνίσει ότι απορρίπτουμε κάθε είδους προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μίχαελ Μάιστερ σε προδημοσίευση ρεπορτάζ του περιοδικού Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 07/03/2011.
***Σημειώνεται ότι τα δύο νομοθετικά σώματα της Γερμανίας η ομοσπονδιακή βουλή (Μπούντεστακ) και το ομοσπονδιακό συμβούλιο (Μπούντεσρατ - όργανο εκπροσώπησης των κρατιδίων) θα κληθούν να επικυρώσουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε επίπεδο ΕΕ για τη σύσταση του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας ESM....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: